Tip : loop aan de “verkeerde” kant

Hardlopen is een geweldige manier om in vorm te blijven en om de dagelijkse stress als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.  Na de koude en natte winterperiode is het voorjaar een prima periode om te beginnen met hardlopen of je hardloopschoenen nog vaker aan te trekken. Het mooie weer en het feit dat het ‘s-avonds langer licht blijft kent ook een nadeel: het wordt drukker op straat.

Veilig(er) hardlopen

Steeds meer scholieren pakken de fiets in plaats van de bus (of een lift van pappa of mamma) en ook andere sporters zoals wielrenners en atb-ers gebruiken de (fiets)paden waarop jij zo graag loopt. Kortom: het wordt drukker op de weg. Hoe voorkom je dat je van de weg wordt gedrukt door een horde scholieren of een peloton wielrenners ?

De ‘verkeerde’ kant

Zorg dat je tijdens het hardlopen op landwegen en fietspaden aan de verkeerde kant loopt. Dat wil zeggen dat je het tegemoet komende verkeer ziet aankomen. Daardoor wordt je zelf makkelijker gezien en heb je de kans zelf te reageren op die genoemde horde scholieren of wielrenners.

Hardlopen in het donker

Hoewel het nu langer licht blijft, dien je toch rekening te houden met de invallende duisternis. Ook later op de avond, als het donker is, kan het nog behoorlijk druk zijn op de weg. En niet iedereen houdt daar rekening mee. Zorg dus voor hardloopverlichting. Als jij zorgt dat je wordt gezien, loop je ook de volgende keer ongeschonden je rondje 😉

 

Lees ook:
2 reacties
 1. Snelle Jelle zegt

  ‘Reaqeer’ hierboven moet ‘Reageer’ zijn denk ik zo.

  Iets anders wat ik denk: ik heb ‘aan de verkeerde kant lopers’ omgedoopt tot ‘springers’. Ik ga niet aan de kant. Of ik nu met de auto, fiets, motor, wandelend of jawel, hardlopend aan de GOEDE kant aankom.

  Klopt, ben een fanatieke hardloper. Maar die geschiftheid van overal tegenin lopen en de boel ontregelen door te denken dat ‘jij je gang kan gaan’ en verkeersregels niet meer gelden heb ik meer onduidelijke situaties zien veroorzaken dan dat het zin heeft.

 2. arjan zegt

  Hoi Snelle Jelle,

  bedankt voor je reactie. Zo zie je maar dat niet elke hardloper dezelfde mening heeft. Overigens denk ik niet dat hardlopers denken hun gang te kunnen gaan. Het aan de verkeerde kant lopen heeft een andere reden. Daaraan wordt in het artikel gerefereerd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.