Hardlopen en shinsplint

In december 2019 begon ik na een pauze van drie jaar weer met hardlopen. Dat dat niet zonder slag of stoot ging lees je in mijn vorige blogs. Vandaag lees je hoe ik het als (weer) beginnend hardloper doe en hoe ik word behandeld aan Shinsplint.

Afgelopen maandag heb ik samen met evy les 1 gelopen na mijn eerste shinsplint behandeling.
Het lopen ging goed, tijdens het lopen heb ik geen pijn gehad. Na het lopen wel. Qua conditie ging het redelijk maar dat zal wel goed komen.

Naar de fysio

Dinsdag mocht ik weer naar de fysiotherapeut die de shinsplint behandeling uitvoert. Door de blauwe plekken kon hij zien dat het proces in mijn been goed zijn gang gaat. Hij ging weer alles los maken en daarna weer de pijnlijke druk bewegingen. De pijn na het rennen was niet zorgelijk. Dit keer had ik compressie kousen mee omdat ik de vorige keer vocht vast hield na de behandeling. Hij raadde mij wel aan om zolen op te laten meten bij een podotherapeut. Daar heb ik nu een afspraak staan, wat ik enorm spannend vind.

Omdat ik geen zakken in mijn hardloopbroek(en) heb kan ik mijn telefoon niet op een fijne manier meenemen. Dit vind ik vervelend, mocht er wat gebeuren kan ik niemand bellen. Daarom heb ik afgelopen week een flipbelt gekocht. Van vele mensen gehoord dat dit ideaal werkt, ik hoop het!
Als het even lukt wil ik deze week weer een rondje hobbelen.

Ik heb voor jullie nog een vraag. Ik vind mijn hardloop broeken erg saai. Zwart van kleur, ik loop liever in wat kleur. Waar kopen jullie de vrolijke hardloop broeken? Ik ben benieuwd.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.