3 tips voor Hardlopen tijdens de Corona crisis

Corona; het advies van het RIVM is duidelijk: houdt 1,5 meter afstand, blijf thuis als u ziek en verkouden bent en bescherm uzelf en de mensen om u heen. Betekent dat dat je als hardloper dan alleen maar op de bank moet blijven zitten en hardlopen taboe is? Het antwoord is wat ons betreft: NEE.

Door te bewegen blijf je fit en creëer je meer weerstand tegen ziekten.

Hardlopen tijdens het Coronavirus is mogelijk maar alleen als je rekening houdt met de volgende zaken blijven jij en je medemens gezond*.

1. Ga alleen!

Het kan enorm motiverend werken om in een groep te trainen. Bovendien is het vaak erg gezellig. Vermijd het lopen in groepen. Je bent de komende weken op jezelf aangewezen. Er is even geen trainer of iemand uit je groep die het schema bepaalt. Laat het direct een mooie motivivatietest zijn nu er even geen sprake van groepsdruk is en je op eigen houtje van de bank moet komen 😉

Bekijk gerust onze gratis hardloopschema’s als je een mooie uitdaging zoekt

2. Na een training ben je kwetsbaarder

Na een pittige training ben je de eerste uren kwetsbaarder voor een virus zoals COVID-19. Zorg dus voor een goed herstel en let in de eerste uren na een training extra goed op hygiëne (was je handen!) en houdt afstand!

3. Liever niet buiten trainen? Doe dan dit

Mocht je toch liever niet buiten willen hardlopen, dan is hardlopen op een loopband in je lokale sportschool helaas ook geen optie. Ook sportscholen zijn i.v.m. Corona gesloten. Als je toch in conditie wilt blijven dat is een home workout iets voor jou. Kies in dat geval voor een home workout die in ieder geval de spiergroepen traint die voor het hardlopen belangrijk zijn (benen en core) en die je uithoudingsvermogen op de proef stelt.

Meer home workouts voor hardlopers vindt je hier.

* wij weten veel van hardlopen maar zijn geen medisch specialisten. Dit artikel is gebaseerd op onze eigen ervaringen. Geen mens is echter hetzelfde. Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch specialist.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.