Kies de juiste hardloopkleding (tips)

Je hebt een hardloopschema gedownload. Goede hardloopschoenen staan te glimmen in de gang. Je bent bijna klaar om naar te buiten te gaan. Alleen nog even nadenken over de juiste hardloopkleding. Dat laatste hebben we alvast voor je gedaan.

De “Don’ts” bij hardloopkleding

Hardlopen in die lekkere hoodie en trainingsbroek kun je beter niet doen. Tenzij je het heerlijk vindt om in  doorgezwete, schuurplekkenveroorzakende kleding hard te lopen. Laat we ervan uitgaan dat je daar geen fan van bent. Laat je katoenen kleding dus in de kast hangen en kies voor functionele hardloopkleding.

Hardloopsokken

Laten we onderaan beginnen. Zuinig zijn op je voeten is één van de belangrijkste zaken voor hardlopers. Hardloopsokken dienen comfortabel te zitten. Goede hardloopsokken zijn naadloos, ademend en bieden demping op de juiste plekken.

Shoptip: All4running heeft een ruim assortiment hardloopsokken van alle bekende merken.

Sportbeha

Hardlopen in een normale bh is niet prettig. Dat behoeft geen nadere uitleg. Kies dus een functionele sportbeha.

Kleden in laagjes

Als de buitentemperatuur daalt is het combineren van hardloopkleding erg belangrijk. Met een comfortabele en naadloze onderlaag blijft je lichaam op de juiste temperatuur en een shirt of jack beschermt je tegen de verschillende weersomstandigheden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.