Hardlopen met een kater; dom of doen ?

Een veel gestelde vraag onder hardlopers: Is het verstandig om na een iets te gezellig feestje, de volgende dag te hardlopen?

Hardlopen met een kater

Als dat gezellige feestje gepaard ging met een flinke hoeveelheid alcohol,is het verstandig om te weten wat alcohol met je lijf doet. De belangrijkste reden waarom het drinken van alcohol niet samen gaat met hardlopen is omdat alcohol  een uitdrogend effect heeft.  Wanneer je kater hebt, ben je ondanks het vocht van de vorige avond behoorlijk uitgedroogd. Als met een kater gaat hardlopen ben je dus al uitgedroogd, voordat je überhaupt een meter hebt gelopen. Behalve de uitdroging kunnen de alcoholresten in je bloed ook zorgen voor een gebrek aan coördinatie. Iets wat tijdens het hardlopen ook niet echt handig is.

Conclusie : Stel het hardlopen uit totdat je weer fit en voldoende gehydrateerd bent. Matig met alcohol omspringen is natuurlijk ook een oplossing 😉
Wil je echt toch hardlopen, zorg dan voor meer dan voldoende sportdrank voor, tijdens en na het hardlopen. Ik raad je aan het tempo laag te houden en de lange afstand voor een volgende keer te bewaren. Succes!

Lees ook:
2 reacties
  1. rob zegt

    Heeft de schrijver tijdens het vervaardigen van dit stukje soms gedronken?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.