Verslag Stormloop 2015

stormloop monkeybarsZaterdag 18 april 2015 was het zover. Om 10.00 uur zou het startschot klinken voor een mooie obstaclerun van 18km over het circuit Zandvoort en de omliggende duinen.

De voorbereiding

Medio maart (een paar dagen na 18km Mud Masters Haarlemmermeer) besluit ik samen met Jurre en Remco om in september 2015 iets geks te doen. Deelnemen aan een marathon, maar dan eentje met hindernissen. Zaterdag 26 september om 09.30 uur staan wij met z’n drieën (als het goed is) topfit en met de nodige trainingsuren achter de rug klaar om tijdens Mud Masters Biddinghuizen een afstand van ruim 42 km af te leggen. We spraken toen direct af dat we tot die tijd ook een paar andere obstacleruns en normale runs gaan lopen. Gewoon omdat het zo gaaf is en omdat het natuurlijk een mooie voorbereiding is op september. Meer over onze voorbereidingen lees je overigens hier.

De Stormloop is zo’n mooie voorbereiding. Vrijdagavond checkte ik mijn spullen. Word het een lange of korte tight? Lange mouwen onder mijn Captain America Compressieshirt van Under Armour? Ik besluit een paar setjes kleding en mijn Adidas trailschoenen in te pakken en morgenvroeg wel te bepalen wat ik precies ga dragen. Verder pak ik twee SIS gelletjes in. Die geven mij gedurende een run de broodnodige energie. Verder wordt de tas gevuld met krentenbollen, sportdrank en natuurlijk (!) droge kleding.

Op weg naar Zandvoort!

Zaterdagmorgen gaat de wekker al om half 7. Na een bord brinta en een kop koffie pikken mijn vrouw Danielle (trouwe supporter en fotografe tijdens obstacleruns) en ik eerst Jurre op. Na ongeveer 80 minuten rijden en de nodige voorpret arriveren we op het circuit en krijgen we op de nog nauwelijks gevulde parkeerplaats onze plek toegewezen. De parkeerplaats was nog redelijk leeg omdat we enerzijds lekker vroeg arriveerden en anderzijds omdat de meeste runs (elke 30 minuten een run) pas na ons zouden starten.

Klaar voor de start!

Na het ophalen van ons enkelbandje (deze keer geen startnummer) plus oranje Stormloopshirt , het dumpen van onze spullen in de erg kleine kluisjes en de laatste slokjes vocht is het tijd voor een korte warming-up. Daarna lopen we naar het startvak waar we verder worden opgewarmd en opgezweept door een enthousiaste ‘opzweper’. Die vertelt ons ook dat in het vak van 09.30 uur de ‘Stormbazen’ zijn gestart. Dit zijn de echte bikkels die proberen in 5 uur (!) zoveel mogelijk rondjes en kilometers af te leggen. We werden verzocht om tijdens onze run de aan hun shirtjes herkenbare ‘stormbazen’ ruim baan te geven en daar waar mogelijk te helpen en aan te moedigen. Overigens won Jeroen Vink deze stormbazen-editie en ging er vandoor met een gave trofee. Zijn wedstrijdverslag lees je hier.

We zijn op weg

gaaswerkOndersteunt door knallende housebeats gaan we exact om 10.00 uur van start voor een avontuur dat 18 km zou gaan duren. Op de startlijn nemen we eerst een hindernis in de vorm van een ‘ muurtje’. Pas daarna gaat de tijd lopen. Jurre en ik gaan van start en lopen via een stukje gras de grindbak in, springen over een paar olievaten en klimmen vervolgens over een stapel autobanden die als vangrail fungeert. Na wat stukje verhard en onverhard komen we bij de eerste ‘natte’ hindernis aan. In een bad met koud modderwater kruipen we onder een aantal boomstammen door. Heerlijk !! Lekker fris. We vervolgen en lopen een duin op waarna we weer op het circuit belanden. We lopen een stukje omhoog door een scherpe bocht en zien in de verte een schuine, pittige muur.  Samenwerken is hier het motto. Jurre en ik helpen een maar mannen en vrouwen en worden zelf geholpen. Na dit obstakel lopen we verder door de duinen met af en toe wat pittige stukken omhoog. Weer aangekomen op het circuit belanden we weer in een grindbak waar je je buddy op de rug mag nemen en door het grind mag rennen. We wisselen elkaar en vind het knap dat Jurre zonder mokken mijn 90kg op zijn rug neemt.

Zo rennen we verder. Dan weer op het circuit en dan weer door de duinen.

Blooper !!

Eenmaal aangekomen bij een hoge muur van ongeveer 250 cm hoog met een brede rand vraag ik Jurre om een handje. Ik leun echter net te ver naar achter en ga onderuit. Niets aan de hand en weer opstaan ! De tweede poging is succesvol; althans dat lijkt zo. Ik zit op de rand van muur en wacht op Jurre. Later die dag zou hij aangeven dat hij mijn GoPro van dichtbij heeft gezien. Van heel dichtbij zelfs. Terwijl ik n.l. naar de rand van de muur reik, tikt mijn GoPro op volle snelheid de linker wenkbrauw van Jurre aan. Gelukkig geen bloedige taferelen, maar wel een dikke wenkbrauw en een levenslange hekel aan GoPro’s. De GoPro heeft alles uiteraard haarfijn gefilmd. Zie onderstaande video:

Springen, sjouwen, klimmen, hangen, kruipen en zwemmen

We gaan gestaag verder en lopen over drijvers, zwemmen een stukje, lopen met zandzakken, lopen door een doolhof en ik tart mijn hoogtevrees. Tussendoor pakken we een stukje banaan en krijgen we water aangereikt van de vriendelijke medewerkers. Omdat foto’s meer zeggen dan 1000 woorden :

horinzontale balken stormloop

vrolijk van start

 De wegen scheiden zich

Na ongeveer 12 km houdt Jurre het voor gezien. Nog geen week eerder liep hij de Marathon van Rotterdam en dat voelde hij nog goed. Better safe than sorry. Nadat we samen nog een paar leuke hindernissen hebben gedaan zoals het beklimmen van tribunes, het doolhof,  autoband sjouwen nemen we afscheid. Ik ga de laatste  6 km alleen verder. Ik werk gestaag de hindernissen af en bereik tenslotte met een big smile de finish. Daar staan Danielle en Jurre mij op te wachten. Gretig neem ik na de finish de medaille in ontvangst. Samen gaan we op de cover van de Mens Health. Tot volgend jaar !!

Mens Health cover Stormloop

Meepraten over alles wat met hardlopen te maken heeft? Kom eens langs op Facebook of Instagram!

Lees ook:
4 reacties
 1. Suus zegt

  Ik vind jullie echt heel stoer, en ontzettend knap dat jullie dit doen!
  Een top voorbereiding, de marathon wordt straks een eitje!

  Powerrrrrrrrr Mannen!

  Groetjes,
  Suus

 2. Arjan de Vreede zegt

  Bedankt voor het compliment. Een eitje wordt die marathon niet hoor. 18 km was nog te doen, maar 42km is andere koek. Maar we gaan keihard aan de slag om topfit te worden.

 3. 10 zegt

  Het is een super leuk verslag en petje af voor jullie! Zo knap
  doe dat echt niet na hoor.Maar ik heb weer iets meer talent voor puzzels
  op mijn appeltje.dan zeg je misschien ook wel, dat doe ik niet na.[haaaa haha]
  Ik heb echt respect voor jullie en dan ook nog een baan erbij hebben.
  Zou volgende keer maar een maandje vrij nemen,kunnen jullie weer een beetje uitrusten
  Groetjes 10

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.