Sportgel SIS (review)

Pas geleden kreeg ik het verzoek om een aantal producten van SIS (Science in Sport) te testen en mijn ervaringen te delen met andere hardlopers. Eerder testte ik al de SIS Sportdrank.

SIS Sportgel

Vandaag besteed ik aandacht aan de sportgel van SIS. Dit product is uitermate geschikt om te gebruiken tijdens (duur)sporten zoals hardlopen, obstacleruns en wielrennen. De samenstelling van de gel zorgt voor meer energie en een betere vochtopname. Het handzame GO Gel sachet van 60 ml bevat 25g complexe koolhydraten. De inhoud van 1 sachet geeft een energie boost voor een training van ca. 30 minuten. Door de isotone formule levert de gel energie zonder de behoefte aan extra water.

Op pad met de Sportgel

De veters zijn gestrikt ! Klaar om op pad te gaan. De SIS Sportgel is stevig verpakt, maar erg flexibel, waardoor de sachet eenvoudig in het kleine vakje van mijn tight past. Ik besluit een nieuwe route te kiezen, waarvan ik niet precies weet hoe lang die is…. Ik zorg er in ieder geval voor dat ik wat stevige hindernissen in de vorm van bruggen, trappen en dijken tegenkom. Ik wil n.l. zorgen dat ik straks een behoorlijke energiebehoefte heb, zodat de Sportgel haar werk kan doen. Na een kilometer of 6 stop ik bij de brug over de Noord bij Alblasserdam. Het zweet druppelt van mijn kale schedel naar beneden. Tijd voor een energieboost ! Ik pak de SIS Sportgel en ondanks bezwete handen krijg ik de sachet eenvoudig opengescheurd. De Gel laat ik naar binnen glijden. De frisse Tropical Fruit smaakt heerlijk  en ik voel al snel de nieuwe energie. Ik veeg het zweet van mijn voorhoofd en vervolg voor de 2e helft van mijn run.

Conclusie SIS Sportgel

De SIS Sportgel is dankzij het formaat en de flexibiliteit van de verpakking eenvoudig mee te nemen. In tegenstelling tot de gels van enkele concurrenten is de Sportgel van SIS lekker zacht en is daardoor makkelijk op te nemen. Dankzij die ingrediënten zorgt deze gel niet alleen voor nieuwe energie door toevoeging van complexe koolhydraten, maar zorgt deze gel ook voor de gewenste vochtinname. Gezeul met een bidon is dus overbodig.

Over een aantal weken staat er een nieuwe uitdaging gepland: een obstacle run van maar liefst 18 km. Ik zorg er voor dat ik dan 2 SIS Sportgels op zak heb. Dat worden mijn ‘life-savers’.

SIS sportgels kosten nog geen 2 euro per stuk. Check hier de verschillende smaken

Vond je dit artikel waardevol? Doe ons een plezier en deel het via Facebook en/of Twitter.

Oh ja, ik heb de Sportgel nog even voor je gefilmd.

 

 

 

 

 

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.