Sportdrank SIS (getest)


Tips: 
  • download: e-book "hardlopen in 5 stappen"
  • download: hardloop-en fitnessschema's
  • koop: hardloopkleding en accessoires
  • volg ons op instagram & facebook

SIS sportvoedingHardlopen en dorstlessers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens een stevige hardloopsessie verlies je door transpiratie (veel) vocht. Aanvullen van dat verloren vocht door middel van een dorstlesser die is voorzien van essentiële vitaminen en mineralen is dus erg belangrijk.

Proefpakket cadeau gekregen

Gisterenmiddag viel er een grote enveloppe op de deurmat, afkomstig van de hardloopwebshop Hardloop-geest.nl. Vergezeld met het verzoek om de inhoud door hardlopers te laten testen. In de enveloppe zaten een aantal proefverpakkingen van de producten van SIS (Science in Sport). SIS is de merknaam en producent van hoogwaardige sportdranken en sportgels. De volgende producten haalde ik uit de enveloppe:

In dit artikel richt ik me op de Go Electrolyte, die verkrijgbaar is in diverse smaken. Dit product wordt geleverd in poedervorm, in potten en in losse dosisverpakkingen.

Duidelijke instructies

Opvallend vond ik de duidelijke instructies op de achterzijde van de aan ons verstrekte dosisverpakking in de smaak Lemon & Lime. Aan de hand van duidelijke plaatjes wordt duidelijk hoe e.e.a. werkt. Na het openscheuren van de verpakking, heb ik de poeder in een 500ml bidon gedaan en aangevuld met koud water. Deksel erop, even schudden en klaar voor gebruik. Deze dorstlesser is geschikt voor gebruik voor, tijdens en na het hardlopen.

De eerste slokken Go Electrolyte en dan op pad !

Mijn ervaring met andere dorstlessers is helaas niet zo goed. Bij inname voor het lopen, kreeg ik vaag maagkrampen tijdens het lopen. Ik was dus erg benieuwd naar mijn ervaring met deze dorstlesser. Die ervaring was goed. De smaak Lemon & Lime is zoet, maar niet te zoet en drinkt prettig weg. Ook van klonten is geen sprake Omdat ik liever niet al te veel bij me draag tijdens het hardlopen, heb ik een klein heupflesje van 170ml met de dorstlesser gevuld. Nu naar buiten ! Na de eerste 100 meter begon het te plensen. Mijn mond open doen om mijn dorst te lessen was al eigenlijk voldoende 😉 Al snel brak de zon door en begon ik het warm te krijgen. Na ongeveer 4 km heb ik een paar slokken van de dorstlesser genomen. Go Electrolyte deed haar werk. De dorst verdween en nieuwe energie maakte zich van mij meester. Ook nu was ik benieuwd naar de verschillen met andere dorstlessers. De meeste dorstlessers lieten een wat zoetig en ‘plakkerig’  gevoel in de mond achter. Het vocht in mijn heupflesje bezorgde mij die irritatie gelukkig niet. Totaal heb ik 8 km hard gelopen. Eenmaal thuis aangekomen heb ik het restant uit de bidon opgedronken. Heerlijk !

De producten van SIS worden aanboden in deze webwinkel

Conclusie Go Electrolyte Dorstlesser

Wat mij betreft is dit product een prima dorstlesser die doet wat het belooft. De resultaten zijn verrassend goed. Wat mij betreft kan dit product zich prima meten met de bekende concurrenten als Isostar, AA en Extran. Sterker nog: voor mij persoonlijk wint Go Electrolyte met voorsprong.

Nog even de belangrijkste voordelen op een rij:

  • makkelijk te bereiden
  • geeft geen maagklachten
  • geen overdreven zoete nasmaak
  • beschikbaar in veel verschillende smaken
  • beschikbaar in makkelijke portieverpakkingen

Binnenkort volgen nog reviews van de Sportgel en de Rapid Recovery van SIS.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.