Trainen voor een Obstacle Run van 42 km #4

Als je deel #1, deel #2 en deel #3 van “trainen voor een obstacle run van 42km hebt gelezen, dan weet je dat ik samen met 3 vrienden op 22 september 2018 aan de start van een Obstacle Run van maar liefst 42 km sta; Mud Masters in Biddinghuizen. In een aantal blogs deel ik tot die start wekelijks hoe we ons voorbereiden op zo’n monsterlijke afstand.

De afgelopen week geen lange duurloop maar een aantal kortere hardloopafstanden, aangevuld met fitnesstrainingen en iets nieuws ………. de Titan Swim.

Het intensiveren van de trainingen (zowel fitness als hardlopen) zorgt voor hier en daar wat pijntjes. Ik heb deze week geprobeerd de krachten wat gelijkmatiger te verdelen door een lange duurloop over te slaan. Die lange afstanden zijn een behoorlijke aanslag op de gewrichten, pezen en spieren voor een lang en zwaar lijf (1.92 / 94 kg). Op zich geen probleem zolang het maar wordt gedoseerd, zodat tijdens die echte lange duurloop op 22 september 2018 de 42 km heelhuids kan worden volbracht.

De afgelopen week zag er als volgt uit

  • maandag: rustdag
  • dinsdag: krachttraining
  • woensdag: rustdag
  • donderdag: krachttraining + 5.5 km hardlopen
  • vrijdag: krachttraining
  • zaterdag: Titanswim
  • zondag: 5.5 km hardlopen

Titanswim; een heerlijke afwisseling

Zaterdagmiddag: Samen met mede mudmaster Remco doe ik een roadtrip naar het Belgische Lilse Bergen. Voor OCR-ers die de Titan Run kennen is dit bekend terrein. Rond de grote waterplas waren 15+ opblaasobstakels in het water geplaatst over een lengte van ongeveer 1,5km. De organisatie van de Titan Run is de bedenker van deze obstakelswim. Dit evenement vond en vindt deze zomer voor het eerst op diverse locaties in België en Nederland (Zevenhuizen bij Rotterdam) plaats. Het concept is simpel. Je schrijft je in voor een starttijd en zwemt met een drijfvest alleen of met een team (max. 10 personen) van obstakel naar obstakel. Zonder vaste grond onder de voeten blijkt het overigens best lastig om een obstakel te beklimmen. Gelukkig hebben we genoeg ervaring en armkracht om de obstakels te beklimmen. Na ongeveer 50 minuten lol trappen (echter zwaar is het niet; vooral erg leuk) bereiken we de finish en nemen de medailles en het blikje Redbull in ontvangst. Onderweg naar huis plunderen we een MCDonalds voor een paar heerlijke kipburgers. Op naar volgende week!!

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.