Wild Run (verslag)


Tips: 
  • download: e-book "hardlopen in 5 stappen"
  • download: hardloop-en fitnessschema's
  • koop: hardloopkleding en accessoires
  • volg ons op instagram & facebook

Een van de plekken waar je op de hoogte blijft van leuke hardloop evenementen is Facebook. Landelijke evenementen, maar ook kleinschalige initiatieven komen er voorbij. Zoek je afwisseling in je training? Dan is het echt een aanrader om verschillende pagina’s te volgen en eens mee te gaan met een voorgestelde activiteit.

Afgelopen week werd op de pagina ‘Mindful Hardloop Quotes’ een Wild Run geopperd. Ik deed mee! Martijn Mensink, de man achter de Facebookpagina en mindful hardlooptrainer, was onze gids. Het idee: hardlopen op de Veluwe en de ruimte nemen om te stoppen om wild te spotten. Kom maar op met al die wilde dieren!

 Met open mond

We vertrokken tegen acht uur. Het begon al goed: al lopend over de vlakte waanden we ons op de savanne en zagen we in de verte al de eerste ‘wilde koe’. Het soort moet ik je schuldig blijven. Het werd nog veel mooier. Want toen we wat verder over de heide liepen, zagen we ineens in de verte een groep herten. En nog meer. En nog veel meer. En waar ze eerst stilstonden, gingen ze ineens op volle snelheid naar hun volgende bestemming. Een machtig gezicht. We stonden letterlijk met open mond toe te kijken. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.

 Nog steeds high

Het mooie is, je gaat extra goed om je heen kijken. Ongemerkt gaan de kilometers voorbij. Je bent met iets heel anders bezig dan met lopen. We zagen nog meer herten (een hele groep mét gewei), reeën en allerlei grote insecten. Als klap op de vuurpijl cirkelden er vlakbij het eindpunt wilde zwijnen rond. De groep koeien met kalveren hebben we netjes met een stukje trail ontweken. Hun vlaaien gelukkig ook.

Bij ondergaande zon verlieten we het park. Als je het hebt over een nature high: dit was er een. Een heel andere manier van lopen, met een gevoel dat me nu nog steeds blij maakt. Wat een mooie omgeving hebben we. En wat is het leuk om met een groep totale onbekenden zoiets te doen.

Lees ook:
1 reactie
  1. Nikita zegt

    Wow wat een prachtig gezicht zeg! Heel mooi
    Dat maakt je dag goed

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.