Leed dat Blessureleed heet

Daar zit ik dan met een pijnlijke enkel in het zonnetje. Ik had mijn training voor het ultieme doel toch iets anders gepland….

In maart dit jaar, kort na de 18km Mud Masters besloot ik samen met Jurre en Remco in september dit jaar de Mud Master Marathon te gaan doen. 42 km lang bikkelen!! Heerlijk !
In de voorbereiding daarop was het de bedoeling om lekker veel kilometers te maken met behulp van mijn hardloopschema van MyAscics, 3 keer per week te fitnessen en meerdere Obstacleruns te doen om de techniek onder de knie te krijgen en het lichaam te laten wennen. Twee weken geleden deden we met z’n drieën de 19km tijdens de Strong Viking Hills Edition. Toen al voelde ik mij linkerenkel opspelen. Echter na 2 km kilometer was die prikkende pijn gelukkig weg. Die enkel deed de weken daarvoor (sinds Stormloop) ook al een beetje pijn, maar daar dacht ik tijdens de race liever niet aan. Na Strong Viking ben ik toch maar weer naar de fysio gegaan. De diagnose: pezen rond de enkel waren overbelast. De oplossing: 2 weken rust en stabiliteitsoefeningen om mijn enkel te versterken.

Weer hardlopen !

Gisterenavond was het zover. Ik mocht weer voorzichtig, op vlakke ondergrond een paar km hardlopen. Ik had er enorm veel zin in . Het zonnetje scheen en ik was wel weer toe aan een paar km training. Volgende week zondag staat namelijk Venlostormt op het programma. 21,4 km hardlopen en klimmen en klauteren in en om Venlo.

AU!!!

Tijdens het lopen voelde ik de enkel wel, maar dacht dat dat wel zou wegtrekken. De pijn bleef en trok verder door naar boven. Na 4 km (eigenlijk al te laat) besloot ik de resterende 400 meter uit te wandelen. De enkel voelde niet goed. Direct ijs erop.

Zo ging ik gisterenavond als een manke eend de trap op en kwam ik vanmorgen ook weer naar beneden. Hoewel het allemaal wel weer goed komt, ben ik toch bang dat door dit gedoe de voorbereidingen op de uitdaging van mijn leven worden verstoord. Ga ik volgende week zondag die 21,4 km in Venlo lopen? Ik hoop het.

Vanavond bbq-en en mijn frustatie wegspoelen met een paar lekkere koude biertjes….

Meepraten over alles wat met hardlopen te maken heeft? Kom eens langs op Facebook of Instagram!

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.