Herstellen na het hardlopen met een Proteine shake

Wij testten de “For Goodness Shakes”


Tips: 
  • download: e-book "hardlopen in 5 stappen"
  • download: hardloop-en fitnessschema's
  • koop: hardloopkleding en accessoires
  • volg ons op instagram & facebook

Als hardloper en obstaclerunner vind ik niets lekkerder dan af en toe flink de grens opzoeken. Een pittige duurloop over het strand of een pittige obstaclerun zoals laatst tijdens de Mud Masters Marathon, daar mag je me wakker voor maken.

Herstellen net belangrijk als inspanning!

Inmiddels weet ik dat na zo’n intensieve uitdaging ‘herstellen’ net zo belangrijk is als de inspanning zelf. Dat herstellen bestaat uit twee dingen, zorg voor voldoende lichamelijke rust en herstel je spieren door de juiste mix van eiwitten, koolhydraten en vitamines tot je te nemen.  Voor de rust moet je zelf verzorgen. Voor wat betreft voeding heb ik een goede tip voor je.

Proteine shakes in flesje

Ik kwam onlangs in aanraking met “For Goodness Shakes” (Instagram of website). De proteine shakes van “For Goodness Shakes” zorgen voor een snel herstel van je spieren na lichamelijke inspanning. Deze shakes worden geleverd als kant-en-klare shake in flesjes van 475ml die ongekoeld kunnen worden bewaard.

Deze shakes zijn er in de smaken aardbei en chocolade en bevatten het volgende:

  • 25 gram kwaliteit whey- en caseine eiwitten
  • 1:1 verhouding eiwitten en koolhydraten
  • 5 gram BCCA en 5 gram glutamine
  • unieke mix van vitaminen en mineralen

Ik besloot eind vorige week de Chocolade Shake “For Goodness Shakes” te proberen. Na een pittige hardloopsessie op snelheid, waarbij wind en regen in ruime mate aanwezig waren, nam ik afloop het flesje met de chocoladesmaak. Even goed schudden en proeven maar. Deze smaakte eigenlijk gewoon naar chocoladesmaak, maar dan een klein beetje zoeter. Vanmorgen nam ik na afloop van een intervaltraining de aarbeiensmaak. Ook die smaakte prima. Iets minder zoet dan de chocolade.

Makkelijk!!

Normaliter mix ik na een training eiwitpoeder met ongeveer 250 ml water. Ik moet zeggen dat de For Goodness Shakes makkelijker zijn in gebruik. Geen geknoei en geklonter, maar gewoon even schudden en klaar voor gebruik.  Bovendien bevat een normale eiwitshake wel voldoende eiwitten die voor het herstel van je spieren zorgen, maar ontbreekt het vaak aan de juiste vitamines en andere belangrijke supplementen die voor hardlopers belangrijk zijn. Ik zie daarnaast zeker voordelen tijdens evenementen. Een flesje neem je gewoon iets makkelijker mee.  Wat mij betreft een aanrader.

Wil je “For Goodness Shakes” ook eens proberen? De shakes zijn te vinden in de webwinkel van Power2Sports.

Gebruiksadvies: consumeer de proteine shake 30 tot 60 minuten na je training. “For Goodness Shakes” kan ook gedurende de dag als voedzaam eiwitsupplement gedronken worden. Goed schudden voor gebruik.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.