hardloopschema “hardlopen met Evy” (5 km)

Loop samen met Evy je allereerste 5 km

Het Start to Run Programma (beter bekend als ‘Hardlopen met evy’) is een prima manier om op verantwoorde wijze te leren hardlopen of om na een periode van inactiviteit de draad weer op te pakken. Met het ‘Hardlopen met Evy Hardloopschema’ leer je in een periode van tien week vijf kilometer hardlopen.

Die schema is gebaseerd op het zogenaamde ‘Start to Run’-programma oftewel Hardlopen met Evy Gruyaert.

TIP: download ook onze andere hardloop- en fitnessschema’s

De Vlaamse presentratice Evy Gruyaert werd het gezicht en de stem van het sportinitiatief “Start to Run”, een trainingsprogramma van Golazo, de Vlaamse Atletiek Liga en Lannoo. Gruyaert leverde de stem voor de serie podcasts die een loopprogramma uitbouwen en als doel hebben de mensen in beweging te zetten. Met “Keep Running” kwam er een vervolgserie. De formule kreeg ook navolging en ze werd ook het gezicht van “Start to Bike”, “Start to fitness”, “Start to golf”, “Start to swim”, “Start to walk” en “Start to veggie”.

In Nederland bleven de activiteiten van Evy Gruyart ook niet onopgemerkt. Dat leverde een mooi item in De Wereld Draait Door op, waarin presentator Matthijs van Nieuwkerk duidelijk onder indruk van de Vlaamse Evy was.

Daarnaast zijn er diverse boeken (papier en ebooks) over Evy Gruyaert en Hardlopen met Evy & Start to Run en Keep Running gepubliceerd.

Dé handleiding voor elke beginnende loper. Start to run met Evy Gruyaert is een hippe en overzichtelijke leidraad met eenvoudige oefeningen, heldere loopschema's, nuttige gezondheidstips en nieuwe heerlijke recepten.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,50)
De langverwachte opvolger van het succesvolle boek Start to run met Evy Gruyaert (meer dan 16.000 ex. verkocht) Dit boek bevat praktische trainingsschema's om in tien weken op een verantwoorde manier 10 kilometer te leren lopen.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,30)
meer boeken over hardlopen»

Hoewel de podcasts (mp3-tjes) van Hardlopen met Evy reeds bij een groep groep bekend zijn, bestaat er bij menigeen behoefte aan een zogenaamde ”papieren” versie van het hardloopschema. De hardlopen met Evy mp3’s (uit 2009 en 2011) worden nog wel her der op internet aangeboden, maar zijn vaak incompleet.

Bovendien is er een prima alternatief in de vorm van een Hardlopen met Evy-App? Die is beschikbaar voor Android en Apple toestellen in de Google Playstore en de Appstore.

Uitleg Hardloopschema Hardlopen met Evy

Volg het onderstaande schema en je bent na 10 weken op basis van 3 dagen hardlopen per week in staat om, 30 minuten /5 km onafgebroken te hardlopen. Het schema zo opgesteld dat hardlopen wordt afgewisseld met wandelen. Veel succes!!

Per training wordt de totale trainingstijd aangegeven.

Zorg altijd voor minimaal 24 uur rust tussen de hardlooptrainingen. Spierpijn is prima, maar raadpleeg bij echte pijn of twijfel over de gezondheid altijd de huisarts!
Uitleg: h= hardlopen, w=wandelen
bijvoorbeeld: 2h betekent 2 minuten hardlopen, 2w betekent 2 minuten rustig wandelen.

Open/download Hardloopschema ‘Hardlopen met Evy’ (5km)

preview schema:


Volg je Hardloopnet al op Facebook en Instagram? Volg ons, dan mis je niets!

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.