Hardlopen met Evy (leer 5 km hardlopen)

Met Evy leren hardlopen gaat een stuk makkelijker

Deze bewering wordt vaak gemaakt. En feit is dat Hardlopen met Evy veel mensen heeft geholpen met het plezier krijgen in hardlopen.

Wie of wat is Evy Gruyaert?

Evy = Evy Gruyaert is een Vlaamse tv-presentatrice van het programma Vlaanderen Sportland. Samen met dit televisieprogramma ontwikkelde zij een manier om mensen te laten hardlopen. Het principe is simpel: ‘hardlopen met Evy’ en de opvolger ‘Start to run’ bouwt in 30 lessen (3 lessen per week; in totaal dus 10 weken) het hardlopen op.  Tevens schreef Evy meerdere boeken over (beginnen met) hardlopen zoals Start to Run en Keep Running.

Dé handleiding voor elke beginnende loper. Start to run met Evy Gruyaert is een hippe en overzichtelijke leidraad met eenvoudige oefeningen, heldere loopschema's, nuttige gezondheidstips en nieuwe heerlijke recepten.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,50)
Dé handleiding voor elke beginnende loper. Start to run met Evy Gruyaert is een hippe en overzichtelijke leidraad met eenvoudige oefeningen, heldere loopschema's, nuttige gezondheidstips en nieuwe heerlijke recepten.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,50)

meer boeken over hardlopen»

Hardlopen met Evy mp3’s

Aan de hand van mp3’s die je op je mp3speler of smartphone zet, begeleidt en motiveert Evy je met haar stem en passende muziek, waardoor met hardlopen een stuk makkelijker wordt. De mp3 lessen van hardlopen met Evy bouwen rustig op van 0 naar 5 kilometer in 30 lessen. Ze neemt je aan de hand en vertelt je wanneer je moet rennen en wanneer je moet wandelen. Op deze manier bouw je langzaam op totdat je 5 kilometer kunt hardlopen.

Hoewel de podcasts (mp3-tjes) van Hardlopen met Evy reeds bij een groep groep bekend zijn, bestaat er bij menigeen behoefte aan een zogenaamde ”papieren” versie van het hardloopschema. De hardlopen met Evy mp3’s (uit 2009 en 2011) worden nog wel her der op internet aangeboden, maar zijn vaak incompleet.

Bovendien is er een prima alternatief in de vorm van een Hardlopen met Evy-App. Die is beschikbaar voor Android en Apple toestellen in de Google Playstore en de Appstore

Het hardloopschema Hardlopen met Evy (5 km) is gratis beschikbaar.

Hardloopschema Hardlopen met Evy

Volg het onderstaande schema en je bent na 10 weken op basis van 3 dagen hardlopen per week in staat om, 30 minuten /5 km onafgebroken te hardlopen. Het schema zo opgesteld dat hardlopen wordt afgewisseld met wandelen. Veel succes!!

Per training wordt de totale trainingstijd aangegeven.

Zorg altijd voor minimaal 24 uur rust tussen de hardlooptrainingen. Spierpijn is prima, maar raadpleeg bij echte pijn of twijfel over de gezondheid altijd de huisarts!
Uitleg: h= hardlopen, w=wandelen
bijvoorbeeld: 2h betekent 2 minuten hardlopen, 2w betekent 2 minuten rustig wandelen.

Open/download Hardloopschema ‘Hardlopen met Evy’ (5km)

preview schema:

Lees ook:
24 reacties
 1. Jos Dekker zegt

  Wil graag de 5 km download en en beginnen met hardlopen

 2. Arjan de Vreede zegt

  Jos: wat gaaf dat je wilt beginnen met hardlopen. Hardlopen met Evy is hier te downloaden: https://www.hardloop.net/downloaden-hardlopen-met-evy-5-km/

 3. Ingrid zegt

  Hallo
  Ik loop sinds kort hard
  Leuk die aanmoedigingen en hulpstukken hoe en wat te lopen
  Maar jammer met een gehoorapparaat word dit erg moeilijk
  En jammer wat vind muziek erg fijn om te horen en lijkt mij zeer aanmoedigend

  1. Arjan de Vreede zegt

   Hoi Ingrid,
   bedankt voor je reactie. Hier staat e.e.a in een schema op papier: https://www.hardloop.net/hardloopschema-hardlopen-evy-0-tot-5-km/

 4. Silvia zegt

  Hallo , ik wil graag ook mee doen ,maar alles is voor horende lees ik ?
  Is er ook een mogelijkheid om het op papier. Te zetten? Hoelang je mag lopen en dan hoelang je mag rennen ? Ik ben zelf erg slechthorend maar ook ik wil graag gezonder gaan leven

 5. Arjan de Vreede zegt

  Hoi Silvia,

  bedankt voor je reactie. Hier staat e.e.a in een schema op papier: https://www.hardloop.net/hardloopschema-hardlopen-evy-0-tot-5-km/

 6. Mart zegt

  Hele fijne app, hardlopen met Evy. Alleen irriteert dat de login met facebook niet meer werkt. Constant de mededeling om opnieuw in te loggen. Fijn als deze bug verholpen wordt!

 7. petra zegt

  Sinds kort heb ik geen punten bijtelling meer. Dat kan ik hier aandoen?

 8. arjan zegt

  Hoi Petra,

  bedankt voor je reactie. Het beste kun je contact opnemen met de makers van de App. Dat doe je op: http://start2run.be/

  succes,
  Arjan

 9. T.Krohne zegt

  Ik probeer de 5km run te downloaden voor mijn dochter maar wordt doorgestuurd naar een site met weer een (betaalde) opslagregistratie. Ik denk toch niet dat dit de bedoeling zal zijn.
  Deze link

  https://www.liveschijf.nl/

  komt dan tevoorschijn zonder de link naar de mp3’s. Helaas… Weet iemand de goede link?

  1. Arjan de Vreede zegt

   Hoi T. Krohne,
   bedankt voor je reactie. Je hebt helemaal gelijk. De link werkt inderdaad niet meer. Inmiddels is er een verwijzing naar de werkende link.
   Hartelijk dank voor het meedenken!

   Hardloop.net

 10. thomas zegt

  Beste

  Ik zou graag beginnen met start to run, maar kan helaas de MP3 niet downloaden.

  (Ik zie enkel reclame)

  Zou je dit kunnen doorsturen a.u.b.?

  alvast vriendelijk bedankt

 11. Anita Caris zegt

  ik wil graag gaan hardlopen maar ik krijg hardlopen met evy niet open op mijn android toestel, hij zegt telkens dat het e-mail account en het wachtwoord niet overeenkomt, ik heb het ook geprobeerd via FB maar ook dat lukt niet, groetjes Anita

 12. Linda zegt

  Ik heb Evy al een aantal jaren op mijn telefoon, loop helaas erg onregelmatig. Desondanks 192 punten. Nu wil ik morgen opnieuw beginnen met Evy maar ik tref enkel een vrije training aan op mijn app. De schema’s zijn verdwenen. Kan iemand mij helpen om dit te verhelpen?

  1. Nele zegt

   Ik heb hetzelfde probleem. Ik had vorig jaar de app geinstalleerd en punten gekocht voor de 5 km, dan eigenlijk wat uit het oog verloren. Nu wou ik weer beginnen maar ik heb enkel nog de vrije training en ik kan ook geen andere schema’s zijn

 13. Marcelle Duker zegt

  Ik loop al een paar jaar met de app van Evy. Na een paar maanden van rust, wilde ik vandaag weer gaan rennen. Helaas start de muziek niet meer automatisch op bij het lopen. Ik heb geprobeerd om een nieuwe afspeellijst te selecteren, maar als ik het blauwe balkje aanklik, dan word ik uit de app gegooid. Hoe kan dit opgelost worden, want ik loop graag met muziek.

 14. Bram zegt

  Ik heb de back beat fit een tijd geleden gekocht en die werkte met de knoppen op de back beat goed met de app amen. Nu werkt dit al een poos niet meer op de app. Ik hoopte dat dit een bug was. Wanneer is dit verholpen en gaat dit weer goed werken.

 15. Arie zegt

  Hallo,
  Ik heb vorig jaar een maagverkleining laten doen en ben nu 45 kilo afgevallen, en ben heel erg gemotiveerd om hard te lopen.
  Ik heb jullie app geïnstalleerd maar weet niet hoe ik nu verder moet.
  Eerste rode heb ik gelopen maar als ik nu de app open krijg ik steeds vrije training !
  Hoe nu verder?

  1. Arjan zegt

   Hoi Arie,

   Wat goed dat je ben begonnen met hardlopen. De app van hardlopen met Evy is niet van ons, maar we zijn er wel mee bekend.
   Na het opstarten van de app klik je linksboven op de 3 horizontale streepjes. Daarmee open je het menu en kies je voor “training schemes”. Je kunt vervolgens voor de gewenste afstand kiezen. Veel succes, Arjan

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.