Werkt hardlopen voor het krijgen van een strakke buik?

Wanneer je gaat hardlopen, denk je waarschijnlijk al snel aan het trainen van de kuiten en bovenbenen. Hardlopen doe je voor een groot deel echter ook met de buik en het maakt een enorm verschil voor jouw prestaties wanneer je de buikspieren traint. Als je de buikspieroefeningen van Happy Healthy volgt, kun je snel resultaat boeken. De oefeningen zijn vrij gevarieerd en trainen de verschillende componenten van de buik. Hoe komt dat? Daar gaan we het hier over hebben.

Spieren kweken en blessurevrij trainen

De spieren in jouw rug en buik houden de rest van het lichaam in de juiste positie. Op deze manier zal het lichaam stijver blijven en ontstaat er geen extra druk op de bovenbenen. Omdat je jouw gewicht constant van de ene naar de andere voet plaatst, heeft het lichaam behoorlijk wat klappen te verduren. Het kan onmogelijk zo zijn dat het lichaam dit alleen met de bovenbenen opvangt, het gehele lichaam doet mee. Met name de buikspieren (en ook de rug) zijn de aangewezen onderdelen van het lichaam om deze klappen op te vangen.

Vet verbranden om buikspieren zichtbaar te maken

Wil je aan een wasbordje werken? Dan is het belangrijk om voldoende vet te verbranden. Ondanks dat je dit voor een groot deel met gezonde voeding moet doen, is het ook mogelijk om hier iets aan te doen door te sporten. Met hardlopen verbrand je immers wel 1.000 calorieën per uur! Als je op de juiste manier eet en hardloopt, kan dit in rap tempo voor een strakkere buik zorgen. Veel sneller dan bij andere sporten het geval is, dit heeft met name met de hoge verbranding te maken.

Hardloopgear met korting: Hardloopschoenen, hardloopkleding, horloges, voeding en accessoires.

Balans tussen buikspieroefeningen, hardlopen en een voedingspatroon

Door voldoende aan jouw core te werken, kilometers te maken en aan een gezond voedingspatroon te werken, kun je tot ongelooflijke resultaten komen! Hardlopen kan voor een wasbordje zorgen en tegelijk is het goed om aan jouw core te werken wanneer je jouw hardloop-prestaties wilt verbeteren. Het is van belang om hierin de juiste balans te vinden. Probeer hiermee te spelen om tot een bevredigend resultaat te komen.

Buikspieren en voeding

Ook voeding speelt een belangrijke rol wanneer je een wasbordje wilt creëren en jouw prestaties met hardlopen wilt verbeteren. Het belangrijkst is om jouw vetpercentage omlaag te brengen. Voor mannen dient dit naar circa 10% te gaan en voor vrouwen mag het vetpercentage iets hoger liggen. Heb je een vetpercentage dat hoger ligt dan 20%? Dan weet je dat er werk aan de winkel is en er van de één op de andere dag geen wonderen verricht kunnen worden. Focus qua voeding op: minder koolhydraten, meer vetten en eiwitten. Bouw dit langzaam op en je merkt dat je in rap tempo vet kunt verliezen.

Lees ook:
1 reactie
  1. Lefti zegt

    1000 kcal per uur zwaar overdreven

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.