Wat geef je een hardloper?

Ben of ken jij een hardloper? Dan herken je de situatie rondom hardlopers en cadeaus vast en zeker.  Voor een hardloper zijn goede hardloopschoenen natuurlijk de belangrijkste tools. Er zijn echter veel meer accessoires die hardlopen makkelijker, prettiger en comfortabeler maken. We namen er aantal onder de loep. 

Hardloopverzameling

Heb je dat ook? Sinds ik met hardlopen ben begonnen, verzamel ik hardloopaccessoires. En dat is best handig, want ik weet echt niet wat ik anders voor mijn verjaardag, Sinterklaas en Kerst moet vragen. Gelukkig valt er meer dan genoeg te kopen voor een hardloopfan ;-). Inmiddels heb ik een kast vol met hardloopkleding en accessoires. Dit is wat ik zoals zelf heb gekocht en van anderen cadeau heb gekregen EN aan andere hardloopjunkies heb gegeven. Voor het geven van hardloopcadeau’s vind ik het overigens handig om dat met de Decathlon cadeaukaart te doen. Die kun je een eigen waarde geven (van 5 tot 150 euro) en daarmee kan de gelukkige ontvanger zelf iets moois aanschaffen bij Decathlon.

 

Belt (incl. fles- en startnummerhouder)

Toen ik wat langere afstanden (15km tot 21km) ging lopen heb ik deze drink/opbergbelt bij Decathlon aangeschaft. Als ik met de auto naar een mooi natuurgebied rij, vind ik het fijn om ieder geval mijn telefoon en autosleutels te kunnen opbergen en eventueel een gelletje of drinkflesje mee te kunnen hebben.  Tijdens een wedstrijd kun je bovendien je startnummer aan deze belt bevestigen. Daardoor beschadig ik mijn hardloopshirts niet. Wat mij betreft dus een must-have voor hardlopers die aan hardloopevenementen deelnemen en graag het e.e.a. willen opbergen.

Hardloopverlichting (de beste als je het mij vraagt)

goedkope hardloopverlichtingIn de herfst- en winterperiode wil ik ook gewoon ‘s-avond kunnen hardlopen. Dan is verlichting natuurlijk niet weg te denken. Jaren geleden heb ik deze hardloopverlichting gekocht. Voordelen: je draagt ze om je armen, ze zijn licht, niet kapot te krijgen en de batterijen (die platte) zijn eenvoudig te vervangen. Ze zijn er overigens in allerlei leuke kleuren. Aan het thema hardlopen en veiligheid hebben we al eerder aandacht besteed.

Betaalbaar hardloophorloge (onder 100 euro)

sporthorloge onder 100 euroIn mijn beginjaren liep ik mijn hardlooprondjes (net als de meeste van jullie waarschijnlijk) met mijn smartphone aan mijn arm. Niet echt comfortabel natuurlijk, maar een goed sporthorloge vond ik toen simpelweg te duur. Gelukkig zijn de tijden veranderd en zijn goede sporthorloges met hartslagmeter betaalbaar gevonden. Het fijne is dat ze zijn te koppelen aan de Apps zoals Strava. Dat maakt het leuk om je hardloopprestaties met anderen te delen en feedback te krijgen. Al voor onder de 100 euro heb je tegenwoordig al een hardloophorloge met hartslagmeter.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.