Ongemakken bij hardlopers: schuurplekken intieme zone

Elke hardloper kent ze wel; de ongemakken die het plezier in hardlopen kunnen bederven. Tegelijkertijd wordt er door hardlopers onderling weinig over gesproken. In dit artikel behandelen we één van die taboes: schuur- en brandplekken in de intieme zone.

Schuur- en brandplekken: zo ontstaat het en zo voorkom je het!

Er zijn meerdere redenen voor deze pijnlijke vorm van ongemak. Door het schuren van de stof van een hardloopbroek op de huid kunnen schuurplekken ontstaan, die uiteindelijk kunnen leiden tot brandplekken die nog dagen gevoelig blijven. We kijken naar de meeste voorkomende oorzaken en geven je direct de oplossing.

1. Schuren tussen bovenbenen

Tijdens het hardlopen schuurt de binnenkant van de bovenbenen tegen elkaar. Dit gebeurt meestal wanneer men tijdens het hardlopen een sportbroek met losse pijpjes draagt. De oplossing: kies voor een tight!

2. Katoenen hardloopbroek of ondergoed

Hoewel katoenen kleding altijd uit den boze is tijdens het hardlopen- katoen ademt nauwelijks en blijft vochtig- geldt dit zeker voor katoenen hardloopondergoed en hardloopbroekjes. Kies daarom altijd voor een polyester tight of een licht sportbroekje met polyster binnenbroekje. Onder een tight of zo’n sportbroekje kun je er voor kiezen een polyester slip te dragen. Die zijn in elke hardloop- en sportwinkel voor een paar euro aan te schaffen en zorgen tijdens de wintermaanden voor warmte.

3.  Bij (extreme) warmte

Als het erg warm is kan soms polyester kleding je niet altijd helpen. Door het zweten ontstaan dan alsnog schuur- en brandplekken. De oplossing is gelukkig eenvoudig: smeer wat vaseline op de plekken waar het kan schuren. Voor sommige mensen werkt talkpoeder uitstekend omdat het vocht absorberend is. Strooi een beetje in je hardloopkleding en klop de boel vervolgens goed uit voordat je het aantrek.

Volg je ons al op Instagram  en Facebook?

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.