Vergoeding fysio wanneer je gaat hardlopen

goed om te weten!

Als bezoeker van deze website weet jij natuurlijk allang dat hardlopen een geweldige en betaalbare hobby is. Een hobby die zorgt voor geestelijke ontspanning en je algehele conditie verbetert. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Hardlopers hebben vaak last van blessures.

In dit artikel bespreek ik de meest voorkomende blessures, vertel ik je hoe je ze kunt voorkomen en hoe je ze kunt (laten) behandelen.

Vaak voorkomende blessures en irritaties bij hardlopers

Blaren: zorg voor goedzittende sokken en hardloopschoenen. Elke voet is anders. Laat je in een hardloopspeciaalzaak informeren over de sokken en schoenen die bij jouw voeten passen.

Tintelende voeten:  Elke voet is anders en vereist een eigen manier van strikken. Heb jij een hoge wreef, voelen je schoenen te strak aan, zwarte nagels, een slippende hiel of een brede voet? Probeer dan eens de deze vetertechnieken.

Shin splint: is een verzamelterm voor verschillende scheenbeen irritaties. De meest voorkomende variant is een ontsteking van het botvlies bij het scheenbeen. Shin splint ontstaan vaak bij beginnende hardlopers die het hardlopen te snel opbouwen. Rustig opbouwen is belangrijk!

Heup- en knieproblemen: veel problemen aan de buitenkant van de knie en de heupen ontstaan door onvoldoende ontwikkelde been-, heup- en bilspieren. Zorg dat je naast het hardlopen je hele lijf traint. Dat kan bijvoorbeeld met deze fitnessoefeningen voor hardlopers (video)

Fitter en gezonder door goede voeding

Ook goede voeding kan helpen je sportprestaties te verbeteren, gezonder en fitter te worden en te blijven. Voor iedereen, dus ook voor hardlopers, is de Schijf van Vijf het uitgangspunt om gezond te eten. Op de website van het voedingscentrum geven beginnende, ervaren en fanatieke sporters antwoord op vragen over beweging, sport en voeding. Check de website van het Voedingscentrum.

Behandelen van hardloopblessures door fysio

Mocht je toch last hebben van een hardloopblessure, dan raad ik een bezoek aan de fysio aan. Daar zitten gekwalificeerde professionals die weten hoe ze hardloopblessure moeten behandelen, geven aanvullende tips voor het voorkomende van toekomstige blessures en zorgen er bovenal voor dat je vaak binnen mum van tijd weer je hardloopmeters kunt maken.

Zorg dus voor een zorgverzekering met fysio. Het is belangrijk dat je bij het afsluiten van een zorgverzekering van te voren controleert of je pakket voorziet in meerdere gratis behandelingen bij een fysiotherapeut. Zo houd je ook je portemonnee gezond!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.