Muziekje in mijn hoofd

Tu-nu-nu nu nu nuuuu

Ik heb bijna altijd een muziekje in mijn hoofd. Dus ook tijdens het hardlopen. De muziek die mijn hersenen selecteren, sluit aan bij mijn stemming. De laatste tijd ‘hoor’ ik opvallend vaak het refreintje van Modern Talking. Betekent altijd iets goeds, maar laten we eerlijk zijn: het is natuurlijk een vrij duf nummer.

Herinnert u zich deze nog…-nog…-nog…?

Officieel gaat het zo:

You can win if you want

If you want it you will win

Oh, come on take a chance

For a brand-new wild romance

Take my hand for the night

And your feelings will be right

Hold me tight*
In mijn hoofd gaat het zo: You can win if you want If you want it you will win Oh, come on tununu nunununu.

Afgelopen zaterdag werd ik vroeg wakker. Meteen was het deuntje er. Op dat moment kon het voor mij maar een ding betekenen. Het is mooi weer. Ik moet naar buiten!!! Geen sportschooltraining, naar buiten. Lopen, het wild in! Zand, bospaden, groen…. We gaan.

bos Eline Ballen en hindernissen

Gewapend met een basketbal voor wat oefeningen kwamen we in het Nijreesbos in Almelo. Ik was voorbereid op een stukje hindernissen. In september loop ik de Strong Sisterrun en het leek me een goed idee om wat obstakels mee te pakken. Er is in het bos een aantal obstakels aangelegd. Helaas zijn ze niet allemaal meer even goed bruikbaar. Op een punt in de run blokkeerden bomen en struiken ineens het ingeslagen pad. Oeps. Zo gevorderd ben ik nou ook weer niet. Ik loop wel even om :)!

 

 

 

 

We vermaakten ons voor en tussen de run met onder andere:

 • Duo buikspiertraining met bal (rechtop zitten, bal gooien naar de ander, bal komt terug, vangen, armen uitstrekken, rug naar de grond, en weer overeind, gooien, etc.).
 • Kruiwagen met been-val: in plankpositie, benen worden opgetild en om-en-om losgelaten.
 • Omgekeerde kruiwagen: zelfde als hierboven, maar dan met buik naar de lucht.
 • Triceps push ups: armen op bankje, benen worden vastgehouden op hoogte van bankje. Vervolgens met billen zo dicht mogelijk bij het bankje opdrukken vanuit triceps.
 • Onderweg opgooien van de bal en met sprintje weer opvangen.

Uiteindelijk liepen we volgens Runkeeper een mooie platte rechthoek, net onder de vijf kilometer en (exclusief oefeningen) binnen het halfuur. Onderweg had ik de route niet gevolgd en leerde ik opnieuw dat ‘naar het licht lopen’ een goede methode is om je weg uit het bos te vinden. Tu-nu-nu nu nu nuuuu… Daar is ‘ie weer.

Op welk nummer ren jij het lekkerst?

*Voor een volledig beeld: (vanaf 1.18).

Meepraten over alles wat met hardlopen te maken heeft? Kom eens langs op Facebook of Instagram!

Lees ook:
2 reacties
 1. Maarten zegt

  ‘Ik dans dus ik besta’ van Het Goede Doel. Ideaal nummer voor een stevige versnelling!

  1. Eline zegt

   Die ga ik opzoeken!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.