Looppraat; de podcast voor en door hardlopers

Ligt het aan mij of zijn Podcasts de laatste tijd populairder dan ooit? Mijn autoradio gaat amper nog aan. Voor mij geen flauwe dj’s en hun sidekicks (lachzakken) meer. Sinds een paar maanden luister ik in de auto onderweg naar werk EN tijdens het hardlopen naar podcasts. In de auto luister in graag naar true-crime en nieuws podcasts. Tijdens het hardlopen luister ik naar hardlopers!

Looppraat; de podcast voor en door hardlopers

Eind 2018 ontdekte ik per toeval “looppraat”. LoopPraat is dé Nederlandse podcast over hardlopen, gemaakt door hardlopers en presenteert door twee ervaren hardlopers. De mannen achter de microfoon heten Tim Baks en Anton-Jan Thijssen. Tim kennen we nog van de website Runners-high en als lange-afstandsloper. Anton-Jan is volgens zijn Twitter-bio werkzaam bij het Sportblad “Helden” en gek op Ultrarunning.

Genoeg over deze heren. Laten we het hebben over de gasten die zij achter de microfoon weten te lokken. Looppraat bestaat inmiddels ruim een jaar. Dat heeft geresulteerd in 12 prachtige afleveringen van ruim 60 minuten, waarin zij  een aantal interessante en bekende hardlopers aan het praten kregen.

Hardlopers achter de microfoon

Een kleine greep uit de gasten:

Sameena van der Mijden: Na een dramatische periode in haar leven werd hardlopen haar therapie. In een hele korte tijd ging ze van “die eerste zware 200m op sneakers” naar 183km bij een 24-uurs-race in Athene.

Annemerel de Jongh: Annemerel is hardloper en auteur van meerdere hardloopboeken. In deze podcast vertelt Annemerel wat er gebeurt als je vier maanden traint, eet en leeft als een topsporter?

Job Pennekamp:  in 2013 verliep Jobs marathon desastreus. De toen 23-jarige zakte op 39 kilometer in het Vondelpark in elkaar. In plaats van een medaille in het Olympisch Stadion werd het een infuus in het ziekenhuis.

Klaas Boomsma: Ooit was Klaas verslaafd aan drank en drugs. Inmiddels is hij clean en heeft hij een schat aan hardloopervaring.

Olivier Heimel: De gast voor aflevering twee staat al acht jaar aan het hoofd van het magazine Runner’s World, debuteerde onlangs op de marathon en mag zich Nederlands kampioen 800 meter in zijn leeftijdsklasse noemen.

Luisteren:

 

 

 

 

 

 

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.