Groet uit Schoorl, 10 km NK.

Zondag 10/2/2019 was een datum welke omcirkeld in mijn agenda stond. Het NK 10 km in Schoorl.
Nog nooit geweest en gelopen, wel mooie verhalen over gehoord, maar als loopster ging ik nooit omdat je er geen medaille krijgt. Zelfs met de jubileumeditie niet. Maar dit jaar dacht ik “vooruit, gaan en neem de handdoek mee naar huis”.

Wat kan ik verwachten

10 km, dat was lang geleden dat ik die gelopen had. Ik heb de hoogtekaart bekeken en zag op km 3 een heuvel en wat kleinere klimmetjes. Gedachte op km 3-5-7-9 gezet dat daar steeds de klim van km 3 zou zitten. Plots op zaterdagavond al aangekomen met Erika en na een warming-up, tas afgeven en inlopen ging het startschot op zondag 10 februari om 14.38 uur. Streven was om Erika in het vizier te houden maar heb dat gauw los gelaten. Verschil is toch minimaal 3 minuten.
Niet te snel beginnen en gemiddeld 4.47 min/km zou een PR zijn. En zo ging ik van start. Eerste klim viel me eigenlijk mee en de afdaling was niet zo “mooi” als ik gedacht had. Overige kilometers waren eigenlijk een beetje midwinter Apeldoorn 8 km idee. Gedurende 7,5 kilometer bleef ik mooi in mijn ritme en af en toe een wisseling met een loper.

Ik lag voor op de geplande tijd

Bij km 8 kwam ik echt op dreef, de klimmetjes gingen lekker en zei nog tegen lopers “nu maar achter mij aan”. Energie had ik nog en na de afdaling en een mooie laatste bocht zag ik daar het bord “finish”. Bingo een PR! Mijn oude PR was 47,39 min. en nu 47,06 min. Daar was ik erg tevreden mee. Tevens werd ik de 6de dame in de categorie 50-54 jaar.
Er was een sterk deelnemers veld dus kunnen Erika en ik trots zijn op onze prestatie en dat we er tussen stonden. We weten wat we kunnen verwachten en volgend jaar ga ik zeker weer!
Erika is ook 6de in haar klasse geworden en na het uitlopen, douchen, lekker bakkie koffie voldaan weer naar het mooie Groningen.

Tip: bekijk de hoogtekaart en ga steeds van de hoogste hoogte/klim uit dan valt het altijd mee😊

 

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.