De halve van Leiden Marathon (verslag)

mk1Lange tijd hier naar toe geleefd, in de stad waar ik veel mensen ken en waar ik ook werk.

Het enige dingetje was dat toen ik afgelopen vrijdag bij de fysio was is geconstateerd dat ik PFPS (patello femoraal pijn syndroom) in m’n knie. Hier heb ik vooral met fietsen en traplopen veel last van en met hardlopen gelukkig niet. Dus groen licht om toch de halve te lopen, wel met de waarschuwing als ik hardlopen dezelfde pijn kreeg, ik er dan niet binnen week vanaf zou zijn.

Gisteravond al richting Leiden gegaan, want je weet het maar nooit met de NS; mocht een weekend het huis van m’n collega lenen. Daar eten gekookt, bietjes met pasta en geitenkaas. Vervolgens mijn startbewijs opgehaald, van de sfeer en de start van de 5 km genoten, echt spectaculair met alle lichtjes in het donker. Daarna maar weer terug gegaan, want ondanks dat ik al in Leiden was, ging de wekker toch om 8u.

Als ontbijt een lekker havermoutpapje gemaakt, met appel en blauwe bessen, mijn favoriet. Daarna aangekleed en richting start gegaan. Lekker warm gelopen in een beetje miezer regen. De eerste km’s gingen erg lekker, tempo wel een beetje aan de hoge kant, maar mijn benen voelden goed. Na 5 km ging ik toch een beetje m’n knie voelen, tempo drastisch terug geschroefd en liep weer pijn vrij. Alleen de stukken op de klinkers liepen niet zo lekker en de bruggetjes en tunnels omhoog was niet fijn.

De halve van Leiden blijft toch een leuke halve marathon, veel sfeer, niet alleen in Leiden maar ook in de omliggende dorpen en een prachtige omgeving.
Nettotijd was 2:04:51, mijn langzaamste halve marathon van dit jaar, maar je kunt ook niet altijd pieken ;-). Alhoewel een PR zeker leuk was geweest.

Nu lekker met mn been omhoog op de bank en een icepack op mn knie.

mk4 mk5 mk6

Ps de recepten zijn op aanvraag te verkrijgen. 

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.