Herfststorm in juli

In het laatste weekend van juli lijkt het wel herfst! Een storm raast vanuit het Westen over Nederland en Rijkswaterstaat kondigt Code Rood af. En net in dat weekend gaan we hardlopen in het bos!

Tornado langsgekomen?

Op zaterdagavond is het hoogtepunt van de storm voorbij en waag ik mij in de auto naar een vriendin. Onderweg lijkt er wel een tornado langsgekomen. Overal liggen afgerukte takken en op sommige stukken moet ik stapvoets rijden, omdat er kleine takken op de weg liggen. Het is nog net geen slalom, maar wel heel erg goed opletten.

De zon schijnt door het bladerdak

De volgende ochtend schijnt de zon en is de wind gaan liggen. Op de parkeerplaats bij het bos liggen grote takken kris kras over de parkeervakken, zodat ik eerst met takken mag gaan slepen, voordat ik kan parkeren. Dat belooft wat voor de paadjes in het bos! Wonder boven wonder is het in het bos helemaal niet zo’n chaos als op de weg! Het is er rustig, de zon schijnt door het bladerdak en het lijkt net alsof de bomen hun adem inhouden na de woedende storm van afgelopen avond. Wel is het op de paden erg groen. Groen van afgerukte takjes. Alle bomen staan nu vol in het blad, dus de wind heeft er goed vat op gekregen. Al snel komen we langs een boom die de storm niet heeft overleefd. De boomwortels zijn aan een kant uit de bodem gerukt en de boomstam hangt nog net in een andere boom te balanceren. Een stuk verderop ligt een dikke boom dwars over het pad. Als je niet beter weet zou je denken dat die er net ligt, maar wij weten dat die boom al jaren plat ligt en wij er elke keer overheen springen!

Druk in het bos

Het lijkt drukker dan anders in het bos. Iedereen wil even groen ruiken en lijkt onder de indruk van de sfeer in het bos. Het is geen stilte vóór de storm, maar stilte ná de storm! We rennen door dicht dennenbos, door loofbos, langs een prachtige vijver en we zijn getuige van het coulisselandschap langs de akkers aan de rand van het bos. Helemaal voldaan met rood aangelopen hoofden komen we weer bij de parkeerplaats terug. Ook wij laten onze hartslag weer tot rust komen en genieten de rest van de zondag van de opgedane indrukken.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.