4 manieren om hardlopen nog leuker te maken

Tijdens en na het hardlopen ontstaat vaak een intens tevreden en soms zelfs high gevoel. Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met de productie van endorfine, de zogenaamde gelukshormonen. Toch zijn er nog andere redenen om gelukkig(er) te worden van hardlopen. In dit artikel delen we ze met je.

Gave podcast luisteren tijdens hardlopen

Hier op de redactie zijn we allemaal gek op hardlopen EN podcasts luisteren. Door je tijdens het hardlopen te focussen op de inhoud van een podcast verdwijnt het gevoel van vermoeidheid sneller naar de achtergrond. Onze favorieten? Podcasts over True-crime en sporten. In een eerder artikel deelden we onze top 5 (met o.a. fit.nl, beter sneller sterker en gezond verstand)

Creeer je eigen gave hardloopkleding

Hardloopkleding is tegenwoordig enorm functioneel. Voor elk weertype is er geschikte kleding te koop.  Het lijkt echter wel of de ontwerpers van hardloopkleding zijn vergeten om het ook voor het oog aantrekkelijk en leuk te maken.  Zelf een hardloop t-shirt bedrukken is een prima manier om zelf te bepalen hoe je (hardloop)shirts eruit te zien.  Onze kast hangt vol met leuke, humorvolle en tegelijkertijd functionele hardloop t-shirts, gemaakt van 100% polyester. Onze favoriete teksten voor op deze shirts? Wat denk je van: “volg mij als je als tweede wilt finishen“, “bedankt, ik heb nog nooit iemand ingehaald” en “are my kids still chasing me?”. Voor de volgende editie van de bruggenloop laten we een hardloop t-shirt bedrukken met de tekst “wist je dat ik over bruggen loop?” 😉

Uitdagingen: verander van route

Menig hardloper is gewend om in zijn haar/zijn eigen omgeving te hardlopen. De deur achter je dicht trekken en bepalen of je links of rechtsaf gaat. Natuurlijk valt er nog best te variëren met de lengte van een hardlooproute. En voor beginners zijn er om en rond het huis nog wel wat uitdagingen te vinden, maar de meer ervaren hardloper kent inmiddels elke vierkante meter in de omgeving.

Een andere omgeving zorgt voor een andere uitdaging. Pak dus eens de fiets of auto en verken een andere hardlooproute. Je zult zien dat dat nieuwe uitdagingen oplevert. Bovendien zie je op die manier meer van Nederland. Of ga in het weekend eens vroeg uit bed en loop een mooie route door de bossen of over het strand! Een leuke hardlooproute plannen doe je met afstandmeten.nl. In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt.

Verdienen met hardlopen

Ken jij de ASR Vitality App al? Die hebben wij hier bij Hardloopnet onlangs ontdekt. Voor iedereen die een verzekering bij ASR heeft is het mogelijk om de App te gebruiken. Je betaalt EUR 3,50 per maand en dient een weekdoel te halen. Het weekdoel bestaat uit het behalen van een aantal punten. Voor activiteiten als meer dan 7500 stappen (wandelen of hardlopen) per dag ontvang je punten en  het bereiken van een hoge hartslag door inspanning (bijvoorbeeld door hardlopen). Bij het bereiken van je doel wordt je beloond met mooie prijzen, zoals kortingsbonnen voor Intrasport, Bol.com etc. Probeer het gerust. Je kunt op elk moment opzeggen. Het motiveert ons vooral om meer te bewegen!!

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.