24H Wedstrijd

Ik heb drie keer een 24-uurs wedstrijd gelopen.

Alle wedstrijden vonden plaats in Wiltz in Luxemburg. Deze wedstrijd bestaat uit rondes van elk 1,4 km door de stad; 40 traptreden en 31 hoogtemeters per ronde. Alle 24h-competities beginnen op zaterdagmiddag (24h single, 24h team, 12h single, 12h team, 6h single, 6 h team).

Eerste wedstrijd in 2016

Mijn eerste wedstrijd vond plaats in Wiltz was 2016. We renden met z’n zessen in de team wedstrijd . Iedereen een uurtje, dan wisselen. In totaal loopt iedereen 4x 1 uur, atlhans dat was het plan. Door blessures en gebrek aan passie bij mijn collegas was ik na 15 uren alleen en liep ik in totaal iets van 8 uren / 72km.

Ik besloot: “Volgend jaar zul je dat alleen doen”.

Wedstrijd in 2017

In 2017 liep ik alleen (79 ronden, 113 km, 3160 traptreden, 2450 hoogtemeters), maar ik begon te vroeg op een te hoog tempo te lopen. De route is niet makkelijk. Vanaf de start ga je 400 meter bergopwaarts, dan 300 meter vlak, vervolgens een u-turn, dan 300 meter vlak, dan een heel steile afdaling (pijn in de knieën), door een Amfitheater, en tenslotte 40 traptreden naar boven. En hetzelfde rondje doe je dan 24 uur lang 😉

Dit jaar had ik een nieuw plan!

Selfie!Bergopwaarts wandelen, op vlak terrein rennen, en de steile helling voorzichtig lopen. Tijdens de 24 uur heb je voldoende tijd om met andere deelnemers te praten. We waren dit jaar met 18 deelnemers die de 24h single liepen. ’s Middags liep ik met een meisje van de Luxemburgse groep “FATBETTY.RUN“. Zij liep de teamwedstrijd en was aan het trainen voor een halve marathon. Tot deze dag had ze nooit meer dan 10 of 11km gelopen. We liepen samen 15 km en zij was erg blij omdat dit voor haar  een grote stap verder in haar training was. Het is altijd fijn als je elkaar kunt helpen om je doelen te bereiken. ’s Nachts rond 02:00/03:00 uur werd ik heel moe. Ik nam een douche en sliep drie uurtjes. Daarna voelde ik me niet zo lekker. Ik wandelde een ronde, at een broodje met kaas en mijn energie kwam langzaam terug. Nog 4 uur. Ik liep rustig en gelijkmatig tot het einde.
De laatste ronde wandelde ik samen met een ander maatje van Fatbetty.
Genieten en uitkijken naar het volgende jaar 😉

Groepsfoto

Het resultaat tijdens deze editie: 84 rondes, 120,5 km, 3360 traptreden en 2604 hoogtemeters

2019

Mijn plan voor 2019: 90, misschien 100 ronden.
Het is een plezier deze wedstrijd te lopen. Je ontmoet altijd leuke en interessante mensen uit veel andere landen (België, Luxemburg, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Portugal,…)

Tip: meer info over deze 24 uurs wedstrijd is te vinden op de website van 24h Wiltz

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.