14 hardlooptips van ervaren hardlopers en hardlooptrainers

Het kan soms lastig zijn om te gemotiveerd te blijven. Vooral als je moe bent en het weer tegenwerkt. Maar er zijn genoeg reden om niet te stoppen.

Hier zijn een paar geweldige tips van ervaren hardlopers, hardlooptrainers en doktoren.

1. Minimaal 10 tot 25 km hardlopen per week verbetert de algehele fysieke conditie en zorgt bovendien voor het versterken van je weerstand.

2. Last van stress en vermoeidheid? Ga hardlopen en het verdwijnt als sneeuw voor de zon!

3. De grootste fout die beginnende hardlopers maken, is dat zij denken in het vergroten van de hardloopafstand. Beginners moeten in minuten denken, niet in kilometers

4. Draag goede hardloopschoenen. Met een paar goede hardloopschoenen kun je gemiddeld 800 tot 1000 km hardlopen. Versleten schoenen of schoenen waar de demping uit is verdwenen kunnen voor blessures zorgen. Bij twijfel: check je schoenen bij een goede hardloopwinkel.

5. Doe de babbeltest. Dat betekent dat je op een comfortabel tempo nog gewoon een gesprekje kunt voeren met je trainingsmaatje.

6. Negeer je maag niet. Heb je tijdens het hardlopen honger? Eet dan! Je lichaam vraagt naar energie. Oh ja: en drink voldoende

7. Relax! Probeer te ontspannen. Laat je schouders lekker hangen en schudt af en toe je handen en armen los.

8. Knijp niet te hard. Als je de knokkels van je handen wit uit slaan knijp je te hard.

9. Tijd voor een vluggertje; 15 minuten hardlopen is prima. Als je weinig tijd hebt dan is alles beter dan helemaal niet hardlopen

10. Loop tegen het verkeer in. Hardlopen op een wandel- of fietspad of langs een weg vereist alertheid. Door tegen het verkeer in te lopen kun je anticiperen op je medeweggebruikers

11. Probeer tijdens je lunch een rondje te hardlopen. Daarmee voorkom je bovendien de verleiding om in de bedrijfskantine los te gaan op de ongezonde snacks.

12. Eerst opwarmen dan pas stretchen. Probeer eerst licht te joggen of te wandelen voor je gaat stretchen. Het stretchen van koude spieren maakt meer kapot dan dat het goed doet.

13. Drink, drink, drink. Bij zowel koud al warm weer.

14. Is bier goed voor hardlopers? Tuurlijk…. Zolang die ander het drinkt. Pas op met te diep in het glaasje kijken de avond voor je hardlooptraining of hardloopwedstrijd. Toch te veel gedronken? Drink dat vooral extra veel water voor, tijdens en na het hardlopen.

Hardloopgear met korting: Hardloopschoenen, hardloopkleding, horloges, voeding en accessoires.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.