Welke hardloopverlichting en reflectie is het meest veilig?

Meest veilige en comfortable hardloopverlichting en reflectie

Hardlopers en verlichting lijken een logische combinatie. Dat lijkt zo…. Er zijn nog genoeg hardlopers die hun veiligheid en die van andere weggebruikers (onbewust) niet serieus nemen.

Tip: Reflectiehesjes en vestjes en verlichting in alle vormen en maten zijn voordelig verkrijgbaar  bij o.a.  Decathlon 

“Autorijden zonder licht, doe je dat weleens?”

Die vraagt borrelt met regelmaat op, wanneer ik zelf tijdens het hardlopen of als fietser of automobilist hardlopers zonder enige vorm van reflectie of verlichting zie hardlopen. Niemand haalt het in zijn hoofd om in het donker zonder verlichting auto te rijden, maar als het om hardlopen gaat wordt hardloopverlichting vaak vergeten of eenvoudigweg niet serieus genoeg genomen.

Wat ziet een mede weggebruiker eigenlijk?

Heb je je weleens afgevraagd wat- en wanneer een hardloper die uitsluitend met een reflectievest loopt, door een automobilist wordt opgemerkt? Als je naar de onderstaande afbeelding kijkt, zie je dat het best even duurt voor de hardloper wordt opgemerkt. Als je dan ook nog eens rekening houdt met het feit dat een auto de hardloper met een snelheid van 80 km – 120 km per uur nadert, dan begrijp je meteen het belang van meer dan alleen een reflectiehesje.

Reflectie + verlichting is het juiste recept voor veilig hardlopen

Een reflectievest of goede reflecterende hardloopkleding aangevuld met hardloopverlichting zorgt ervoor dat je duidelijk en tijdig door je mede weggebruikers wordt opgemerkt.

Welke hardloopverlichting en reflectie zou je moeten dragen?

Runlight

Als basis is een reflecterend hesje een goede oplossing. Zorg er daarnaast voor dat je goed verlicht bent. Bij hardloopverlichting is het zaak dat je zowel aan de voor- als achterzijde goed bent te zien. Daarnaast is er prima hardloopverlichting in de vorm van hoofdlampjes, schoenklemmen, smartphone-armbanden met ledverlichting verkrijgbaar die zorgen dat je zelf ook goed kunt zien waar je loopt. Dat laatste is overigens geen overbodige luxe als je tijdens het hardlopen met een minder glad wegdek met verkeersdrempels, scheve stoeptegels en dergelijke te maken hebt.

Tip: Reflectiehesjes en vestjes, hardloopverlichting in alle vormen en maten zijn voordelig verkrijgbaar  bij o.a. Bol.com

Veel veilige (hardloop)kilometers gewenst!

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.