Kleding en uitrusting Obstaclerunners

Voor een obstaclerunner zijn een goede conditie, kracht en techniek erg belangrijk. Maar onderschat de rol van kleding en schoeisel niet. 

Snel drogen!

Voor de “normale” hardloper geldt al dat katoenen kleding not-done is. Voor een obstaclerunner geldt dat des te meer. Een obstaclerunner krijgt nogal wat modder, zoals bij de trenches en water, zoals bij de Splash-jump, te verduren.

Daarom is ademde, enigszins nauwsluitende en sneldrogende kleding erg belangrijk. Kies voor een thermoshirt. Deze shirts houden je lichaam warm na een duik in het water. Draag over je thermoshirt eventueel een lichtgewicht T-shirt. Deze drijft vocht af, waardoor je lichaam droog blijft

Er zijn gelukkig gespecialiseerde webshops die hun online winkel volledig hebben ingericht naar de wens van Obstaclerunners, zoals Dutchmudmen.com.

Bescherm de onderbenen/enkels

foto: eigendom van mudmasters.nl

Op het moment dat je tijdens een obstaclerun onder een touw hangt ben je waarschijnlijk bezig met een hindernis zoals de Horizon climber. Onder andere deze hindernis is de reden dat veel obstaclerunners een lange tight of (iets) langere sokken dragen. Een goede techniek helpt zeker, maar het schuren van het touw kan lelijke schaafplekken opleveren aan de enkel en het onderbeen.

Techniektip: zo neem je als een eindbaas/bazin deze hindernis

 

Schoenen voor obstacle runs

Voor de uitdagende hindernissen en onverharde, soms glibberige paden heeft een obstaclerunner stevige, solide schoenen nodig. Trailschoenen die flexibel zijn, zijn de beste keus. Door de grove zool en materiaal kunnen ze tegen een stootje. Bovendien zorgen ze dat water radendsnel ook weer uit de schoenen verdwijnt. Dat loopt wel zo lekker.

Sportbeha onmisbaar voor obstaclerunsters

De sportbeha valt niet te onderschatten. Veel vrouwelijke hardlopers dragen al een sportbeha tijdens het hardlopen. Tijdens een obstaclerun is het helemaal onmisbaar. Kies ook hier voor een model dat tegen een stootje kan en sneldrogend is.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.