Q & A aan hardloper Arno (RunArnoRun)

Met regelmaat stellen we 10 vragen aan bekende en onbekende hardlopers. Vandaag komen de antwoorden van Arno, die je wellicht kent van het Youtubekanaal RunArnoRun. In zijn video doet hij op enthousiaste wijze verslag van mooie runs en deelt hij hardlooptips.

Kun je jezelf kort voorstellen?

Mijn naam is Arno Tessers, ik ben 46 jaar en ik woon in Vlaardingen. Hier loop ik mijn training runs voornamelijk in de Broekpolder, een mooi groen gebied, maar hou van hardloop wedstrijden lopen over de hele wereld.

Ben je actief op social media?

Ik ben zeker actief op social media. Ik post 2 keer per week een hardloop gerelateerd filmpje op mijn YouTube kanaal RunArnoRun. En ben ook op Facebook en Instagram te vinden onder dezelfde naam.

Hoe lang loop je al hard?

Ik ben in 2016 eigenlijk pas echt serieus gaan hardlopen toen ik begon met trainen om mijn eerste halve marathon te lopen. Dit was eigenlijk de bedoeling een eenmalig iets te zijn, soort bucket list item, maar wilde daarna eigenlijk niet meer stoppen. Ik ben mijn YouTube kanaal begonnen en al m’n runs gaan filmen, ben zelfs gecertificeerd coach geworden en heb een verlanglijst met runs die ik wil doen die langer is dan de Euromast dus je kan wel zeggen dat ik de ‘runner’s bug’ goed te pakken heb.

Welke afstanden loop je zoal tijdens trainingen en wedstrijden?

Mijn training runs verschillen erg in lengte, m’n comfortabele afstand voor een lekker rondje is zo’n 15 tot 18 km. Wedstrijden zijn vaak 10km, af en toe een halve marathon en als het meezit 2 keer per jaar een marathon.

Welk hardloopdoelen (of andere sportieve doelen) staan nog op je bucketlist?

Ik wil graag de 6 Major Marathons lopen, tot nu toe Berlijn gedaan, volgend jaar staan Chicago en New York op de planning. Boston is het moeilijkst om in te komen, dus dat is nog wel even een dingetje. Ook zijn er aardig wat marathons op uitzonderlijke locaties die nog op mijn lijstje staan, Noord Pool, Machu Pichu, de Chinese Muur, om er maar een paar te noemen. Dus aan hardloop doelen geen gebrek.

Wat was de meest bijzondere lokatie waar je ooit hebt hard gelopen? En waarom was dat bijzonder?

Ik heb in 2019 de Big 5 Marathon gelopen in Zuid Africa, dit was de meest bijzondere locatie waar ik ooit gelopen heb. De natuur en het uitzicht was iedere kilometer gewoon adembenemend. Daarboven op kwam dan nog eens dat je door een gebied loopt waar gewoon wilde dieren wonen, dus er bestaat een kans om het één en ander aan wildlife tegen te komen. Dit is tot nu toe dan ook de enige hardloop wedstrijd geweest waar we bij 40 km moesten stoppen omdat er olifanten op de route liepen en we er met auto’s omheen gereden moesten worden voor we verder konden naar de finish.

Welk hardloopartikel zou elke hardloper moeten hebben?

Er is voor mij één voor de hand liggend artikel en dat is de Flipbelt. Ik gebruik deze iedere run die ik doe en ik kan al mijn spullen er in kwijt zonder eigenlijk te merken dat ik het mee draag. Een ander artikel waar ik zelf heel erg veel aan heb is niet voor tijdens het hardlopen maar voor daarna. De Air Relax is een massage apparaat dat door een luchtpomp je benen helpt te herstellen. Het is niet echt een goedkoop apparaat, maar als ik bedenk hoeveel plezier en voordeel ik hier al van heb gehad is het iedere euro waard geweest.

Wat is je grootste hardloopblunder?

Toen ik net begon met hardlopen deed ik mee met een 5K fun run in Amsterdam. Ik starte vrij vooraan en zette gelijk de snelheid er in. Binnen een paar honderd meter liep ik op kop en zorgde voor aardig wat afstand tussen mij en de rest. Op een gegeven moment kwam ik bij een splitsing waar niet goed aangegeven stond welke kant ik op moest. Als ik bekend was geweest met het gebied of de route had ik geweten welke kant ik op moest, maar ik koos het verkeerde pad dat me weer terug cirkelde naar waar ik vandaan kwam. Ik heb uiteindelijk mijn telefoon moeten gebruiken om terug bij de start te komen, mijn koppositie zorgde er dus voor dat er uiteindelijk zo’n honderd man eerder binnen kwamen en ik zelf niet eens via de finish terug op het terrein kwam. Niet mijn beste run geweest dus.

Welke hardlooptip(s) heb je?

Bouw langzaam op als je voor een lange afstand traint en vergeet niet om naast hardlopen ook kracht training te doen om je benen te trainen en de spieren die je hardloopspieren ondersteunen ook sterker te maken.

Welke hardlopers of hardloopkanalen volg je zoal?

Op YouTube volg ik RezRuns, die rent net als ik wedstrijden in Disney World.
Op Instagram volg ik runthesmallworld, een vriend van me die meestal in kostuums hardloopt.
Op instagram en Facebook volg ik epic.runs_ die organiseren heel veel leuke fun runs in Nederland

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.