Waterflesje voor de Spibelt (review)

 • Eerste hulp bij hardlopen: Hoe kies ik de juiste hardloopsokken; wat is echt belangrijk? meer info


Enige tijd geleden mocht ik de Spibelt testen. Mijn ervaringen met deze ‘hardloopbelt voor het opbergen van accessoires’ waren erg positief. Van de test heb ik een verslag gemaakt, die je hier kunt lezen.

Vorige week benaderde Eduard Stumpel van SPIbelt NL mij met het bericht dat zij een hydratatie systeem in ons assortiment hebben opgenomen. Het vaatwasbestendige “H2O Companion” waterflesje (zie afbeeldingen) is speciaal voor de SPIbelt ontworpen. Aan mij wederom het verzoek het waterflesje kritisch te bekijken en te testen tijdens het hardlopen.

spibelt2 spibelt3

Bestel de Spibelt met 5% korting met de kortingscode: HLN5

H2O Companion waterflesje getest

Hoewel ik erg tevreden ben met de SPIbelt was ik bij het lezen van de mail eerlijk gezegd niet direct enthousiast over een drinkflesje. Ik kan soms best veeleisend zijn 😉

Dat heeft een reden… Bij het lopen van afstanden van 10 km en meer, neem ik graag wat Isostar of een andere dorstlesser mee. Echter deed ik dat tot nu toe nauwelijks. De reden: mijn ervaringen met andere drinkflesjes/riemen. Die hadden namelijk de neiging om tijdens het lopen teveel te schudden. Dat leidde mij zo enorm af, dat ik nog liever met een droge keel liep.

Binnen!

Afgelopen weekend kreeg ik het waterflesje binnen. Mijn nieuwsgierigheid won het gelukkig van mijn scepsis. Bij nadere bestudering van de “H2O Companion” vielen mij direct een aantal dingen op.

 • De opening is groot genoeg om een isotone poeder o.i.d. in te scheppen
 • De bevestigingsclip aan de fles klemt prettig om de SPIBELT
 • Als je het flesje omkeert of schudt lekt er geen water/isotone dorstlesser uit

Op pad

IMG_2052Afgelopen zondag ging ik de deur uit voor een rondje van ongeveer 10km. In de Spibelt stopte ik mijn smartphone met mijn eigen Spotify hardloop-playlist. Aan de zijkant het waterflesje gevuld met Isostar Lemon. Tijdens het lopen merkte ik niet dat ik met een waterflesje liep. Van schudden was geen sprake. Bovendien kon ik het waterflesje tijdens het lopen makkelijk lostrekken van de SPIbelt en kon ik door te zuigen makkelijk de Isostar uit het flesje drinken. Het vervolgens weer aan de Spibelt hangen van het waterflesje ging in één handige beweging.

Kortom: deze veeleisende hardloper met een allergie voor schuddende en loshangende hardloopaccessoires is dit tevreden over de “H2O Companion“.

De SPIbelt en alle accessoires zoals dit waterflesje zijn te verkrijgen op SPIbelt.nl

Bestel de Spibelt met 5% korting met de kortingscode: HLN5

Lees ook:
4 reacties
 1. Leon zegt

  Bedankt voor de review, de kortingscode werkt alleen helaas niet. Is deze verlopen?

 2. Arjan de Vreede zegt

  Hoi Leon,
  deze is helaas verlopen. Ik heb de review direct aangepast.

 3. Wim zegt

  Wim
  Is het flesje zgn. ‘Food Approved’ ?

  1. Arjan zegt

   Hoi Wim,

   Ik begrijp niet precies wat je bedoelt. Zou je kunnen toelichten waar die term voor staat?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.