De Spibelt Runningbelt getest

Van bevriende hardlopers hoorde ik de laatste tijd enthousiaste verhalen over de SPIbelt, een hardloopbelt voor het opbergen van accessoires (zoals huissleutels, gsm etc.) waarbij “SPI” staat voor ‘ Small Personal Item’. Persoonlijk houd ik niet van allerlei (rammelende) hardloopaccessoires aan mij lichaam, dus ondanks het positieve berichten van vrienden, de Atletiekunie en zelfs Runnersworld (#2 Gear of the year!) was ik enigszins sceptisch.

De nieuwsgierigheid wint !

Desondanks won mijn nieuwsgierigheid het toch van mijn bedenkingen. Afgelopen april liet ik de stand van Spibelt tijdens de Marathon Expo in Rotterdam nog links liggen, maar vorige week waagde ik toch een email aan de mensen achter Spibelt.nl. We kwamen overeen dat ik de SPIbelt in de versie ‘Marathonbelt’ met lussen voor gels mocht onderwerpen aan een eerlijke hardlooptest.

Bestel de Spibelt met 5% korting met de kortingscode: HLN5

Uiterlijk en afwerking

Afgelopen zaterdag lag de SPIbelt in de brievenbus.  De eerste (eigen) kennismaking met deze runningbelt was uitermate positief. Opvallend vond ik het gewicht van de SPIbelt. Ondanks de solide en stevige indruk lijkt de belt nauwelijks iets te wegen. Ook de afwerking is prima in orde. Overigens is de belt ook voorzien van twee handige lussen waarmee je je startnummer aan de belt kunt bevestigen. Gedoe met veiligheidspelden en vervelende gaatjes in je hardloopkleding is dus voorgoed verleden tijd.

spibelt startnummer

Draagcomfort

De hoogste tijd om de SPIbelt te gebruiken waardoor die is bedoeld. Vanmorgen stond een rondje van 8 a 9 km op het programma. Kortom: een uitstekende gelegenheid om de SPIbelt uitvoerig te testen. De huissleutels en mijn gsm gingen deze keer niet in de hardloopjaszak, maar in het ruime elastische zakje van de SPIbelt. Daar waar ik met de sleutels en gsm in de jaszak me ergerde aan het schudden, bleef dit bij de SPIbelt achterwege. Door het elastische materiaal van het zakje van de SPIbelt, zit de inhoud van als het ware ingeklemd. Mijn sleutels, gsm en andere zaken gaan voortaan in de SPIbelt !!

In het verleden liep ik tijdens wedstrijden van meer dan 10km met een drinkbelt. Ik ben daar echter van afgestapt, omdat ik de band van de belt niet lekker vond zitten. De band van de SPIbelt voelde ik daarentegen niet eens zitten.

Bestel de Spibelt met 5% korting met de kortingscode: HLN5

Lussen voor gels

De uitvoering die ik mocht testen is aan de voorzijde aan de linker- en rechterkant voorzien van handige lussen. Die komen uitstekend van pas tijdens de volgende obstaclerun. Daar passen de broodnodige energygels prima in !

spibelt gels

Diverse prijzen, uitvoeringen, en kleuren

Zoals hierboven beschreven heb ik de SPIbelt in de uitvoering ‘Marathonbelt’ getest. De SPIbelt is er in meerdere uitvoeringen, effen kleuren en stoere prints en is beschikbaar vanaf €19,99. Voor kinderen is er een speciale SPIbelt kids.  Tevens is er een SPIband (pols- en enkelband)

Een volledig overzicht van alle beschikbare SPIbelts vind je op de website www.spibelt.nl

Samengevat: de SPI is wat mij betreft een prima aanvulling op mijn hardloopgear.

De voordelen op een rij:

 • De band van de SPIbelt zit als gegoten. Snijd niet in de huid en zakt niet af
 • Huisssleutels, gsm en andere inhoud van het elastische zakje schudden niet
 • Energygels zijn eenvoudig op te bergen
 • Startnummer is eenvoudig te bevestigen

Bestel de Spibelt met 5% korting met de kortingscode: HLN5

Lees ook:
4 reacties
 1. Jan Willem zegt

  benieuwd naar het volgende: je draagt de Spibelt op je lijf. Als je een mobiel meeneemt hoe voorkom je dan dat die nat/vochtig wordt van het zweten?

  1. Arjan zegt

   Jan Willem,

   excuses voor de late reactie. We hebben de Spibelt getest onder vochtige weersomstandigheden en onze Smartphones bleven prima droog.
   Veiligheidshalve zou ik voor de ‘waterafstotende’ versie van de Spibelt kiezen. Die vind je overigens hier: http://www.spibelt.nl/spibelt.html?cat=46

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.