Wat is een loopanalyse?

en waarom zou je het moeten doen.

Verkeerde of versleten hardloopschoenen zijn een belangrijke oorzaak van blessures bij hardlopers. Een loopanalyse kan een hoop ellende voorkomen.

De verleiding om een paar oude sneakers te gebruiken voor je allereerste meters in je hardloopcarriere is groot. Slechte schoenen zullen echter het loopplezier verpesten en zorgen bovendien al snel voor blessures. Het kopen van hardloopschoenen die precies bij je passen is erg belangrijk. Dit voorkomt namelijk blessures en verbetert de prestatie. Snel online hardloopschoenen kopen is erg makkelijk. Toch adviseer ik je om in ieder geval de eerste keer een loopanalyse te laten maken. Bekende hardloopketens als All4running, Run2day en Runnersworld voorzien daarin.

Hoe werkt zo’n loopanalyse?

Bij voornoemde hardloopketens werken hardloopexperts die je graag helpen bij het maken van de juiste keuze. Dit doen ze in drie stappen.

Stap 1

Allereerst kijken ze naar je oude schoenen (als je die tenminste al hebt, neem ze in dat geval ook mee!!). Aan hoe deze versleten zijn én aan de oude inlegzool kunnen ze veel zien over je loopstijl.

Stap2

Daarna maken ze een videoanalyse van je loopstijl. Uiteraard is het belangrijk dat men hoe vaak je traint, hoe ver je loopt en wat voor blessures je eventueel gehad hebt.

Stap 3

Na deze hardloopanalyse bekijken ze samen met jou wat de beste hardloopschoenen voor je zijn. Je kunt ze daarna even uitproberen.

Benieuwd wat de beste schoenen voor jou zijn? Loop dat gerust bij een vestiging van Runnersworld, Run2day of All4running naar binnen.

Neem je (eventuele) oude hardloopschoenen mee naar de winkel. Daar laten ze je een stukje hardlopen. Met behulp van geavanceerde camera’s en software wordt een persoonlijke loopanalyse gemaakt. Daaruit wordt opgemaakt of jij een neutrale hardloper of een pronerende hardloper bent. Pronatie/proneren is een onderdeel van de natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam. Het verwijst naar de manier waarop je voet bij het landen naar binnen kantelt om de schok te verdelen.

Lees ook: download ons gratis e-book met tips voor (beginnende) hardlopers

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.