Trainen voor een Obstacle Run van 42 km #5

Als je deel #1 t/m #4 van “trainen voor een obstacle run van 42 km” hebt gelezen, dan weet je dat ik samen met 3 vrienden op 22 september 2018 aan de start van een Obstacle Run van maar liefst 42 km sta; Mud Masters in Biddinghuizen. In een aantal blogs deel ik tot die start wekelijks hoe we ons voorbereiden op zo’n monsterlijke afstand.

Hardlopen in Washington D.C.Toen ik mezelf inschreef voor de deelname aan deze prachtige uitdaging wist ik waar ik aan begon. Een gedeelte van de voorbereiding zou in mijn (reeds geplande) vakantie in de Verenigde Staten (Florida en Washington D.C.) plaatsvinden. Niet echt ideaal dus. De afgelopen week moest ik derhalve creatief zijn. Vakantie vieren en tegelijkertijd tijd en gelegenheid vinden om te trainen. Het hardlopen heb ik in Washington D.C prima kunnen trainen. Geen straf hoor om langs de meest bijzondere Memorials en langs gebouwen als het Witte Huis je rondje te doen. Ik koos ervoor om die hardlooprondjes ‘s-morgens vroeg in te plannen. Dan was de temperatuur nog redelijk aangenaam en was er nog voldoende tijd om vakantie te vieren.

Binnen de beentjes trainen

Verder heb ik het hardlopen in Florida vooral binnen op de loopband gedaan. In een wat verouderde gym met een prima werkende airco. Hardlopen in de buitenlucht is in Florida echt een uitdaging. De temperatuur is zelfs ‘s-morgens al erg hoog en mooie fiets- en wandelpaden heb ik daar niet gezien. Verder heb ik de krachttrainingen ook in dezelfde gym voltooid. Het is even een beetje aanpassen, maar het gaat allemaal best. Nog minder dan 2 weken tot de grote dag. Spannend!

Meepraten over alles wat met hardlopen te maken heeft? Kom eens langs op Facebook of Instagram!

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.