De verrassingen van de Wisenttrail

Foto: Miriam Drieman
  • Een marathon combineren met een citytrip. Hardlopen in de mooiste wereldsteden: meer info


De prachtige omgeving van Apeldoorn vormde het decor van mijn volgende hardloopevenement. Het was het toetje van een weekje vakantie op de Veluwe. Een hardloopwedstijd die niet ver van tevoren was gepland, maar daarom misschien wel nog leuker!

De Wisenttrail is een trailrunning wedstrijd die bekend staat om de prachtige natuur. Ten zuiden van Apeldoorn, verscholen tussen de bossen, bevindt zich een locatie van het Leger des Heils, met prachtige kapel. Hier zijn de start en finish van deze wedstrijd, met afstanden tot 54 kilometer.

De kortste afstand, de 11 kilometer, had ondanks de korte afstand allerlei elementen in zich waardoor je echt een reis maakte door de Veluwe. De uitzichten waren prachtig en het parcours deed pijn! Flinke heuvels, mooie heidevelden, een steil en eeuwigdurend mountainbike paadje omhoog, door dichte bossen, door mul zand, boomstammen op het pad. Altijd weer een verrassing wat ik zou tegenkomen.

De eerste twee kilometer bevond ik mij op een vijfde plaats. Dit kon ik echter niet volhouden. Op ongeveer de helft van het parcours was ik ingehaald door een aantal lopers. Ik denk dat ik mij op de dertiende plaats begaf, toen ik in de laatste honderden meters iemand voor mij zag die mij al een tijdje geleden had ingehaald. Een sprintje naar de finish leverde mij uiteindelijk een elfde plek op. Later bleek dat twee lopers verkeerd waren gelopen en daardoor veel tijd hadden verloren.

Het leverde weer een mooie ervaring op. Omdat je alles kan verwachten, is het van belang dat je niet te hard van start gaat en je race goed kan indelen. Dat heb ik hier geleerd. En let uiteraard op de bordjes, want je loopt zo de verkeerde kant op!

En vanaf nu gaat het beginnen. Ik werk langzaam toe, door trainingen en wedstrijden, naar de marathon van Utrecht in maart van het volgende jaar. In de komende maanden zal ik schrijven over de weg die ik afleg richting mijn eerste marathon.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.