‘Nakd’ gezonde repen; geschikt voor hardlopers?

Een paar weken geleden las ik in het nieuwste boek van Arie Boomsma, genaamd “Fit” over gezonde repen zonder toegevoegde suikers met de opmerkelijke naam “Nakd”. Zijn deze repen geschikt als tussendoortjes of nog beter: geven ze ons hardlopers de vaak broodnodige energie? Ik ging op ontdekkingsreis uit.

Wat maakt een Nakd reep anders dan een traditionele reep?

Op de website van Nakd wordt duidelijk uitgelegd wat hun repen anders maakt dan traditionele graanrepen. Als je de verpakking van de traditionele repen bekijkt, zie je onder ‘ingrediënten’ vaak een waslijst aan allerlei producten als siropen, suikers en andere mysterieuze elementen. Vaak gaat het om een waslijst van wel 30 ingrediënten, waarbij jezelf kunt afvragen wat ze toevoegen aan de voedingswaarde. De repen van Nakd zijn nogal ‘naakt’. Zo bevat de ‘Berry Delight’ slechts de volgende ingrediënten: dadels, cashewnoten, rozijnen, frambozen en natuurlijke aroma’s van rode vruchten.

Proefpakket met Nakd repen ontvangen

Onlangs ontving ik van Nakd.nl een proefpakket boordevol Nakd fruit- en notenrepen. Deze repen zijn er in allerlei smaken met exotische namen als ‘Blueberry Muffin’, ‘Carrot Cake’, ‘Lemon Cake’,  ‘Cashew Cookie’, ‘Pecan Pie’ en ‘Cocoa Delight’.

Nakd repen getest

Het ontbreken van toegevoegde suikers en allerlei andere ongezonde toevoegingen maakt deze reep aantrekkelijk. Niet minder belangrijk zijn andere factoren. Hoe ziet de reep eruit? Hoe smaakt een Nakd reep en hoe voedzaam zijn ze. Met name naar dat laatste was ik erg benieuwd. Zijn de Nakd repen serieuze concurrenten van de repen die ik tijdens en na het hardlopen neem of als tussendoortje pak.

Uiterlijk

In de kleurige verpakkingen zitten repen met een lengte van ongeveer 12,5 cm. Op verpakking van elke reep staat welke producten de reep in kwestie bevat.

Smaak

Ik heb de verschillende beschikbaar gestelde repen getest. Mijn favorieten zijn toch wel de:

  • Lemon Cake
  • Cashew Cookie
  • Pecan Pie
  • Cocoa Delight

De repen missen de crunch die veel andere repen wel hebben, maar echt hinderlijk vond ik dat eerlijk gezegd niet. De repen smaken namelijk prima. Sterker nog: de repen zorgen voor een smaak explosie in je mond en het is haast niet te geloven dat zo weinig ingrediënten zo lekker kunnen zijn.

Voedzaamheid

Hoe voedzaam is deze reep. De afgelopen twee weken heb ik de repen gegeten als tussendoortje als alternatief voor de makkelijke snacks als paprikachips en die bak ijs in de vriezer. De Nakd repen voldoen wat mij betreft prima als tussendoortje. Daarnaast heb ik tijdens de langere duurlopen steeds  2 Nakd repen meegenomen. Dat gaf mij de benodigde energie.

Prijs en verkoopadressen

De repen zijn verkrijgbaar op de website Nakd.nl en bij diverse supermarkten zoals Jumbo en Albert Heijn.

Heb jij de Nakd repen weleens geprobeerd?

Lees ook:
1 reactie
  1. Peter zegt

    Die heb ik weleens geprobeerd. Prima te eten en niet duur.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.