Goede Hardloopvoornemens

“Goede voornemens”; tijdens de feestdagen een favoriet gespreksonderwerp. Echter halverwege januari zijn de meeste goede voornemens weer verleden tijd. Als jouw goede voornemen het ‘weer gaan hardlopen’ is, hoe zorg dan dat je aantal maanden later nog steeds aan het hardlopen bent?

Waarom het zo lastig is, om (weer) te beginnen met hardlopen.

Hieronder volgen een paar redenen waarom het zo lastig is om weer te beginnen met hardlopen. Tegelijkertijd proberen we de oplossing aan te dragen. Hopelijk kun je iets met deze tips. Succes !!

#1 Ik heb geen tijd om te hardlopen

Als je de laatste tijd niets of nauwelijks iets aan hardlopen hebt gedaan, heb je daar dus ook geen tijd aan besteed. Sterker nog: die tijd wordt nu opgeslokt door andere activiteiten zoals Facebook-en en luieren.

Oplossing: tijd heb je niet, maar maak je. Pak letterlijk je agenda erbij en plan je hardloopmomenten de komende weken vooruit.

#2 Het is slecht weer en ik vind hardlopen in het donker niet fijn.

Ik geeft het direct toe: in deze winterperiode kan het soms nat en glad zijn. En hardlopen in het donker vraagt om aandacht voor wat betreft verlichting.

Oplossing: de juiste hardloopkleding beschermt je tegen regen en kou. Kun je niet overdag hardlopen ? Zorg dan dat je wordt gezien, door met hardloopverlichting en een reflectievest te lopen. Het is verstandig om je eigen omgeving (bijv. op de fiets) eerst te verkennen. Bepaal welke fiets- en wandelpadden geschikt zijn voor hardlopen in donker. Let op voldoende verlichting en eventuele obstakels.

Functionele hardloopkleding

Assortiment Hardloopverlichting (bekijk ook onze review van de ‘Runlight’)

#3 Ik heb geen doel!

Veel hardlopers hebben geen  idee hoe ze de draad weer moeten oppakken.

Oplossing: het helpt om een leuke hardloopwedstrijd in te plannen; de zogenaamde stip aan de horizon/stok achter de deur. Bepaal wat een reële wedstrijdafstand voor jou is en zorg dat je voldoende tijd inplant, om je conditie weer op te bouwen. Een hardloopschema geeft je de structuur en hulp die je nodig hebt om op de wedstrijd goed voor de dag te komen. Probeer een hardloopmaatje te vinden, waarmee je samen traint of sluit je aan bij een lokale loopgroep. Afhaken wordt daardoor lastig.

Bekijk onze gratis hardloopschema’s

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.