Dubbele mijl Enschede (verslag)

Ik voelde me deze keer niet erg goed voorbereid....

Deze wedstrijd blijft altijd speciaal voor me: het is de eerste wedstrijd die ik drie jaar geleden liep. Ik voelde me deze keer niet erg goed voorbereid. Ik wilde dolgraag een PR lopen en weer net iets sneller finishen dan mijn vorige dubbele mijl. Mijn PR staat nu op 12.29 min. Of het mogelijk was om sneller te lopen? Ik wist het niet.

De dag voor de wedstrijd hield ik rust. Dit probeer ik nu standaard voor elke wedstrijd te doen. Ik masseerde mijn benen nog wat los en hoopte ontspannen aan de start te kunnen staan. Dit herhaalde ik de ochtend voor de wedstrijd nogmaals. Ondanks het regenachtige weer van de laatste dagen klaarde het weer snel op. Ik besloot te gaan voor een hemdje en een kort broekje. Mijn doel was een PR dus ik moest alles uit de kast halen. Geheel tot mijn verrassing scheen het zonnetje lekker. Ik was erg blij dat ik mijn zonnebril mee had genomen want deze was nodig! Dit betekende ook dat het benauwd zou worden…

Bij de start was ik vrij nerveus. Het was weer de eerste wedstrijd die ik op snelheid ging lopen sinds de zomerstop. Ik zag een paar dames waarvan ik wist dat ze snel waren. Die besloot ik bij te houden. Een dame ging er al vrij snel vandoor en kon ik niet meer bijhouden, dus ik bleef bij een andere dame plakken. We liepen nagenoeg dezelfde snelheid. Het warme weer zorgde er ook voor dat ik het erg benauwd had. Na 500 meter dacht ik al van: de wedstrijd mag voor mij nu wel afgelopen zijn. Toch hield ik vol. Ik wist dat ik zou balen als ik nu zou gaan wandelen. Helaas kon ik de ontspaDubbele mijl van Enschedenning niet goed vinden. De spanning die ik voelde bij de start liep ik er niet uit. Ik liep gedurende de wedstrijd naast nummer twee en dit had ik al vrij snel door. Haar loop was soepel en ontspannen en ik wist dat ze er vlak voor de finish vandoor zou gaan. Met moeite kon ik het tempo bijhouden en ja hoor, ongeveer 100 meter voor de finish zette ze iets aan. Helaas lukte het me niet om met haar mee te gaan. Ik perste er nog een eindsprint uit… althans, een poging tot een eindsprint. Ik finishte als derde vrouw op deze afstand. Later zag ik dat onze tijden één seconde van elkaar verschilden. Jammer dat ik geen PR had gelopen, maar ik was blij verrast dat het me lukte om hier een 3e plek te scoren. Dit was wel een boost die ik weer even nodig had!

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.