Tip: drinken tijdens een hardloopwedstrijd

Bij de meeste hardloopwedstrijden van 10 km of langer zijn tegenwoordig drinkposten ingericht. Geen overbodige luxe ; een paar slokken water of andere dorstlesser geeft je vaak net die broodnodige boost. Met de onderstaande tips beleef je een plezierige drinkervaring en voorkom je irritaties en ongelukken.

lees ook: hoe ga je als organisatie om met plastic waterbekertjes.

Tip 1: Verlies geen tijd met drinken

Met name tijdens de grote, drukke hardloopwedstrijden kan een drinkpost voor de nodige vertraging zorgen. Grote groepen lopers ‘bestormen’ vaak  de drinkposten. Hoewel er genoeg water voorhanden is en voldoende vrijwilligers bij de drinkposten staan, gaat het toch vaak mis. De meeste lopers proberen direct bij het begin van de drinkpost een beker water/dorstlesser in handen te krijgen. Dat zorgt voor filevorming en dus kostbare tijd. Loop dus gewoon een paar meter door en pak een stukje verderop je drankje.

Tip 2 : Verslik je niet

Hardlopen en tegelijk drinken is een sport op zich. Als je een beker vocht te pakken hebt, neem dan kleine slokjes. Onlangs nam ik zelf deel aan een lokale wedstrijd van 10km. Bij het 5km-punt stond een drinkpost. Een tiental meters verderop zat ik een deelneemster voorover gebukt staan. Ze stond voorover gebogen met de drinkbeker nog in haar hand, te hoesten. Niet alleen verloor ze daardoor de leden van haar loopgroep uit het oog, maar ook kostte dit akkefietje haar kostbare tijd. Hardlopen en tegelijkertijd drinken lastig? Minder dan snelheid en drink wandelend !

Tip 3 : struikel niet

Fijn hoor al die lege bekers en (soms) sponzen, die na gebruik door je medelopers op de grond worden gegooid. Wees verstandig en gooi ze naast de looproute. Een met lege bekers en sponzen bezaaide weg kan n.l. voor vervelende valpartijen zorgen.

Zelf bepalen wanneer je tijdens de wedstrijd en/of training drinkt? Dan is een heuptas met 1 of meerdere drinkflesjes met je favoriete dorstlesser een aanrader. Hier koop je een heuptas met of zonder drinkfles(je).

Vond je dit artikel interessant? Deel dit artikel dan op Facebook of Twitter.  Reageren op dit artikel kan hieronder.

Meepraten over alles wat met hardlopen te maken heeft? Kom eens langs op Facebook of Instagram!

Lees ook:

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.