Plastic bekertjes voor hardloopevenement: nu en in de toekomst

Plastic bekertjes voor hardloopevenement: nu en in de toekomst

Wanneer er een hardloopevenement georganiseerd wordt, maakt men meestal gebruik van plastic bekertjes om uit de drinken. Deze plastic waterbekertjes zijn voordelig in de aanschaf en snel te bestellen. In dit artikel hebben we het over het bestellen van deze bekertjes, bijbehorende opruimwerkzaamheden, het afvullen van de bekertjes, het uitdelen en alternatieven voor de toekomst.

Plastic bekertjes online bestellen

Het kopen van plastic bekertjes kun je vrij gemakkelijk online doen. Er zijn tal van leveranciers te vinden die plastic bekertjes leveren. Bestel je in één keer een grote hoeveelheid? Dan kun je op behoorlijke kortingen rekenen. Bij de meeste leveranciers is er namelijk schaalvoordeel van toepassing.

Plastic bekertjes en opruimwerkzaamheden

Bij het verspreiden van koffiebekertjes hoort helaas ook het nodige opruimwerk. Alle plastic bekertjes die worden uitgedeeld, verdwijnen vaak namelijk ook weer op de grond. Plastic bekertjes kunnen worden opgeruimd met een bezemwagen of een bezem. Worden plastic bekertjes op vaste locaties uitgedeeld? Dan kan er rondom deze locaties geruimd worden en hoeft niet het gehele parcours te worden schoongemaakt. Wordt er aan het eind van het evenement water uitgedeeld? Dan kunnen er prullenbakken worden geplaatst en zal een deel van de bekertjes daarin verdwijnen. Houd er echter rekening mee dat ook hier een deel van de plastic bekertjes op de grond zal verdwijnen en later opgeruimd moet worden.

Bekertjes afvullen met water

Afvullen met water wordt vaak met een slang gedaan. Belangrijk is om het water goed door te laten stromen, zeker wanneer de slang al een tijdje niet gebruikt is. Als het water goed door de slang is gespoeld, is het veilig genoeg om de bekertjes met het water af te vullen.

Bekertjes uitdelen

Het uitdelen van bekertjes wordt meestal op vaste locaties gedaan. Bij een hardloopevenement wordt enkele honderden meters van tevoren al aangegeven dat er een uitdeelpunt in de verte ligt. Zo zal een groter deel van de bekertjes aangenomen worden en wordt verspilling zoveel mogelijk verkleind. Water kan het best op een lang stuk uitgedeeld worden. Wanneer er na een bocht wordt uitgedeeld, zijn de lopers niet voorbereid en zal een groter deel op de grond verdwijnen.

Alternatieven voor plastic bekertjes in de toekomst

Het uitdelen van plastic bekertjes zorgt voor veel rommel op de grond, belangrijk is om dit na het evenement goed op te ruimen. Plastic kan immers nauwelijks tot niet verteerd worden en zal in de natuur achterblijven. Gelukkig wordt er steeds meer aan zogenaamde bioplastics gewerkt. Dit soort plastic kan verteerd worden in de natuur, het is biologisch afbreekbaar. Als er een plastic bekertje achterblijft, zal het daardoor vanzelf composteren en wordt het milieu niet met het bekertje vervuild. Helaas zijn dit soort bekertjes nog steeds vrij duur om te maken en wordt er daardoor vooral voor de traditionele bekertjes gekozen. Daarnaast ontbreekt het aan een stukje beschikbaarheid: plastic bekertjes van afbreekbaar plastic zijn veel minder goed verkrijgbaar dan de traditionele variant.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.