Hardloopafstand berekenen met gratis Hardloopapp

Er zijn tegenwoordig diverse prima Hardloopapps op de markt, die het hardlopen nog plezieriger maken. Over het algemeen doen alle Hardloopapps hetzelfde. Ze berekenen onder meer de duur van je training, tonen de route op een kaartje en geven de gemiddelde duur per kilometer aan.

Gemiddelde snelheid per kilometer als basis

Veel hardlopers vinden vooral die (gemiddelde) tijd per kilometer erg belangrijk. Door die ‘ vlak’  (regelmatig) te houden wordt een indruk gekregen van de tijd die je op de 5 km, 10 km, halve marathon en andere afstanden loopt of zou willen lopen.

Gratis Hardloopapp van Afstandmeten.nl

Nee, ik heb geen aandelen en Afstandmeten.nl betaalt mij geen stuiver voor deze gratis reclame. Ik ben gewoon erg enthousiast over de calculatorfunctie van deze hardloopapp.

Bekijk hier de video waarin ik laat zien hoe je je hardloop afstand kunt meten»

hardlooptijd bereken Mijn volgende doel is het lopen van een halve marathon. Met deze app kan ik op basis van mijn gemiddelde tijd berekenen hoelang ik daarover ongeveer zal gaan doen. Die halve marathon wil ik koste wat het kost onder de 2 uur lopen. Met de calculator functie kan ik zien, op welke gemiddelde tijd ik moet trainen.

Zo werkt deze hardloopapp

Ik zal me in dit artikel beperken tot de calculatorfunctie. Deze hardloopapp kan veel meer, maar daarover op een later moment meer.

Stap 1 : download de app “Afstand meten” in de Google Play Store / Apple Store

Stap 2: kies na downloaden en openen van de App voor “afstand calculator”

Stap 3 : klik op afstand, Tijd, km/uur etc en voer de gewenste gegevens en zie wat er gebeurt.

Met deze eenvoudige gratis app realiseer ik me dat ik voor een tijd onder de 2 uur maximaal 5 minuut 41 per km mag lopen. Daar ga ik aan werken !

Vond je dit artikel waardevol en/of heb je suggesties laat dan hieronder een reactie achter. Dit artikel delen via Twitter en Facebook mag natuurlijk ook!

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.