Zo goedkoop kan hardlopen zijn!

Hardlopen is een enorm laagdrempelige sport. Je kunt het doen waar je wilt en wanneer je wilt. Er is niemand die je tegenhoudt en in principe hoef je met (bijna) niemand rekening te houden. Daarnaast is hardlopen in vergelijking met andere sporten een erg goedkope sport. In dit artikel leggen we uit hoe je de kosten laag houdt.

Voor mensen met een kleine beurs of beginners die eerst willen aftasten of het echt wel een sport voor hen is, is hardlopen de sport bij uitstek. En dan nu een aantal tips!

Loop onverhard

In ons gratis e-book ‘hardlopen in 5 stappen‘ besteden we aandacht aan het belang van hardloopschoenen. Voldoende demping is daarbij een belangrijke factor. Bij het hardlopen op een zachte ondergrond is demping minder belangrijk, omdat de pezen, spieren en gewrichten minder worden belast. Ben je een beginnende hardloper en wil je nog niet investeren in dure/nieuwe hardloopschoenen, omdat je eerst wilt ontdekken of hardlopen jou bevalt? Dan kun je ook met (oudere) sportschoenen met minder demping prima uit de voeten. Blijf dan dus wel zoveel weg van de harde ondergrond en kies voor een mooie trailroute.

Voordeligere hardloopschoenen

Met de toenemende populariteit van hardlopen is de keuze in hardloopschoenen ook vele malen ruimer dan vroeger. De grote merken maken daar gebruik van en komen met de meest futuristische, maar vooral dure schoenen. Net wat voordeliger hardlopen is prima te doen als je goed zoekt. Besef dat een hardloopschoen van 140 euro niet perse beter is dan een setje van 70 euro.

Kies voor tweedehands

Nederland kent de laatste jaren veel enthousiaste hardlopers. Maar er zijn ook meer dan genoeg mensen die door gebrek aan motivatie, tijd of blessures stoppen met hardlopen. Op Marktplaats.nl vind je vaak een ruim aanbod aan gebruikte hardloopkleding. Een goed hardloopjack is daar al voor een paar euro te vinden!

Bekende merken zijn GEEN garantie voor kwaliteit en comport

Vraag het maar aan ervaren hardlopers. Die zullen het beamen. De hardloopkleding en accessoires van de dure merken bieden niet altijd het beste comport en kwaliteit. Probeer het dus bij de Aldi, Lidl en Bristol. Voor hardloopaccesoires zoals verlichting, reflectiehesjes en belts struinen wij vaak de Action af. De kwaliteit is daar prima en je betaalt een schijntje van soortgelijke accessoires die gespecialiseerde hardloopwinkels aanbieden.

‘Gratis’ hardloopshirts

Vaak krijg je bij deelname aan hardloopwedstrijden een aandenken in de vorm van een ‘gratis’ hardloopshirt of accessoire. Ga dan niet voor een  grote massale hardloopwedstrijden, die zijn nogal prijzig. Kies daarom voor de betaalbare, kleinere loopjes van atletiekverenigingen. Die worden vaak tegen kostprijs, of dankzij een sponsor onder de kostprijs georganiseerd. Zo sla je twee vliegen in één klap; een leuk hardloopevenement EN een gratis hardloopshirt. Op onze redactie bestaat het assortiment hardloopshirts grotendeels uit dergelijke gratis shirts 😉

Wees zuinig op je hardloopkleding

Hardloopkleding slijt sneller in een droger. Zorg dat je hardloopkleding lang mee gaat door de droger links te laten liggen. Hang het na het wassen over een stoel of aan de waslijn..
Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.