Welke eiwitshake moet je niet nemen?

Als het gaat om eiwitshakes is de keuze reuze. Datzelfde geldt voor de prijzen. Het ene eiwitpoeder is het andere niet. Welke eiwitshakes je het beste kunt mijden en welke je met een gerust hard kan aanschaffen leer je in dit artikel.

Zoetstof in Eiwitpoeder

Kies voor een eiwitshake met zo min mogelijk suiker. Zoek een poeder met minder dan 5 gram suiker en vervangers zoals stevia.

Eiwit isolaat & eiwit concentraat

Als het gaat om dierlijke eiwitten zijn er twee soorten:

  • Eiwit concentraat: bevat gemiddeld zo’n 70% eiwit van het geheel (de rest is gevuld met koolhydraten en vetten).
    Eiwit isolaat: bevat gemiddeld zo’n 90% eiwit van het geheel.
    Wij raden je aan te kiezen oor Eiwit isolaten. Dit zijn kwalitatief goede eiwitten met essentiele aminozuren zoals leucine.

Calorierijk of arm?

De keuze voor een eiwitpoeder is mede afhankelijk van je situatie; wil je aankomen of afvallen. De gemiddelde scoop eiwitpoeder bevat 20 – 25 gram eiwit. De hoeveelheid calorieen in zo’n scoop wisselt per merk en product.

Dierlijk of plantaardig eiwitpoeder

Allereerst bepaal je je keuze door te kiezen voor ofwel dierlijk eiwit of plantaardig eiwit. Dierlijk eiwit is meestal afkomstig van melk, collageen of ei. Plantaardig eiwit is meestal afkomstig van erwten of soja. Er zijn veel meer bronnen, maar daar kom ik zo op terug.

Onze persoonlijke voorkeur

Op de redactie kiezen wij zelf voor de “Whey Perfection” van Body & Fitshop met 21 gram eiwit en 103 calorieën per scoop. Onze favorieten: vanilla milkshake of smaakloos (om te mixen met kwark of door sappen). Verkrijgbaar vanaf EUR 7.90 (48 cent per portie). Ook de plantaardige versie “Vegan Perfection” van Body & Fitshop met 22 gram plantaardig eiwit en 119 calorieën per scoop is prima van smaak, maar wel iets duurder dan “Whey perfection”; (64 cent per portie)

Bronnen:bodyenfit.nlmenshealth.nl, fitbeauty.nl

Hardloop.net is enorm social. Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.