Wat is een Obstacle Course Run (OCR)


Tips: 
  • download: e-book "hardlopen in 5 stappen"
  • download: hardloop-en fitnessschema's
  • koop: hardloopkleding en accessoires
  • volg ons op instagram & facebook

ocr drenthe monkeybarsWat is een Obstacle Course Run of tewel OCR.

Een OCR is een hardloop evenement waarbij de deelnemers onderweg diverse obstakels tegenkomen. De route gaat vaak door de natuur en onderweg komen de deelnemers hindernissen, modder en water tegen.

Hindernissen OCR

Voorbeelden van hindernissen zijn: houten muren, het kruipen / tijgeren onder prikkeldraad, zwemmen en of lopen door sloten , klimmen in netten, monkeybars en het springen over vuur.

Als mede oprichter van Ocr Drenthe ben ik natuurlijk net zo als velen verslaafd geraakt aan de sport Obstacle Running en heb er inmiddels 10-tallen gelopen.

Ocr Drenthe is een initiatief van Johan Hendriksen en Jeroen Koopman met als de doel de bekendheid van de sport te doen groeien in Drenthe.

Trainingslocatie OCR Drenthe

Een locatie hebben waar je dergelijke hindernissen kan trainen is natuurlijk een must.

Nu vond ik een locatie genaamd het Sportlandgoed te Zwartemeer die een vast survival parcours op hun terrein hebben liggen. Check www.sportlandgoed.nl

In samenwerking met Sportlandgoed hebben we een obstakel training opgezet, die elke eerste donderdag van de maand zal plaatsvinden.

Na aanleiding van deze trainingen hebben we besloten om Ocr Drenthe te beginnen met als doel een platform op facebook te ontwikkelen waar we onze ervaringen kunnen delen.

Facebook

Zelf schrijven we hier reviews van onze runs en onze ervaring met kleding, schoenen en overige zaken die we gebruiken tijdens de runs. Kom gerust een kijkje nemen.

Bekijk hier onze Facebookpagina

Hoe trainen voor een Obstacle Run

Iedere eerste donderdag van de maand maken we gebruik van de faciliteiten op sportlandgoed te Zwartemeer, hier lopen en trainen we obstakels.

Mijn basis bestaat uit Hardlopen en kracht training . De afstanden die ik loop variëren van 5 km tot 21 km de ene keer duurloop de andere keer interval. Ik probeer minimaal 2 keer per week te lopen om de kilometers in de benen te houden.

De kracht training die ik doe zijn voornamelijk bodyweight oefeningen zoals :

  • Push-ups
  • Sit-ups
  • Pull-ups
  • Burpees
  • Lunges
  • Bearcrawls

Deze oefeningen doe ik in circuit vorm of tijdens mijn loopje. Andere trainingsvormen kunnen natuurlijk ook, denk hierbij aan een bootcamp of crossfit.

Wil je een keer een bootcamp of groep training meedoen neem dan even de moeite om op de site van Fit bij Johan te kijken en meld je via deze site aan voor een proefles.

Ocr drenthe bandenKleding, schoenen en accessoires

Deelname aan een Obstacle run vraagt om specifieke kleding en schoenen met meer grip. Kleding wordt tijdens een OCR met 100% zekerheid nat en modderig. Sneldrogende kleding is dus erg belangrijk. Hindernissen zoals muurtjes kunnen makkelijker genomen worden met hardloopschoenen met veel grip.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.