STOX Energy Socks (review)

“STOX® Energy Socks zijn innovatieve sokken die de bloedcirculatie in je benen bevorderen en zorgen voor maximale zuurstofcapaciteit naar de spieren. Hierdoor worden vermoeide benen voorkomen en voel je je de hele dag energiek en sterk!”

Althans dat is de slogan voor de sokken die helpen shin splints en spierpijn te voorkomen. Tijd voor een grondige test.

Bestelgemak en levering Stox Energy SocksStox hardloopsokken

Wie een kijkje neemt in de webshop van Stox Energy Socks ziet direct, dat bij  het kiezen van de sokken veel aandacht aan de juiste maatvoering wordt besteed.  Met de maatwizard kies je snel een paar Stox (hardloop)sokken die bij jouw schoenmaat en onderbeen-omtrek hoort.

Na het invoeren van mijn maten voor mijn eigen “Lightweight Running Socks Mannen” en het afrekenen, mocht ik reeds de volgende dag een stevige enveloppe met de onderstaande inhoud ontvangen.

Stox sokken review

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sokken aantrekken

Het aantrekken van de sokken was voor mij een nieuwe ervaring. Ik had namelijk nog geen enkele ervaring met het aantrekken EN hardlopen met compressiesokken. Dankzij de bijgeleverde, handige instructie (met plaatjes) was dat eenvoudig. De sokken voelen goed aan; uiteraard een beetje strak, maar dat lijkt me bij compressiesokken logisch. De stof voelt glad aan, zonder vervelende naden. Uiteraard moet langdurig gebruik aantonen of de sokken hun kwaliteit behouden.

Hardlopen met STOX (hardloop)sokken

gebruiksaanwijzing compressiesokkenTijd om de schoenen aan te trekken en op pad te gaan. STOX geeft aan dat hun sokken helpen shin splints en spierpijn te voorkomen. Ik was vooral benieuwd naar de spierpijn. Ik heb regelmatig tijdens en na het hardlopen last van stijve kuiten; wellicht komt dat door de kuitblessures die ik in het verleden tijdens het hardlopen heb opgelopen. Dat was voor mij persoonlijk de grootste reden om deze compressiesokken uit te proveren.

Ik heb inmiddels 2x met de STOX stokken gelopen en de spierpijn in mijn kuiten heb ik nog niet gevoeld – Fantastisch!! Een ander voordeel: tijdens het hardlopen voelde ik niet dat ik met compressiesokken liep. Daar was ik in het begin een beetje bang voor.

Compressiesokken: niet alleen voor hardlopers

STOX Energy Socks zijn niet alleen geschikt voor hardlopers, maar helpt ook mensen die last hebben van spataderen of mensen die de hele dag op hun benen staan. Voor hen geen/minder last van vermoeide of zelfs pijnlijke benen.

Meepraten over alles wat met hardlopen te maken heeft? Kom eens langs op Facebook of Instagram!

Lees ook:
1 reactie
  1. Stefan zegt

    Zelf heb ik ervaring met zeropoint sportkousen, deze bevallen ook zeer goed!!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.