Voordelige Hardloopschoenen onder de loep (review)

 • Eerste hulp bij hardlopen: Hoe kies ik de juiste hardloopsokken; wat is echt belangrijk? meer info


Hardlopen is een relatief goedkope sport. Hardloopkleding en accessoires zijn prima betaalbaar en gaan normaliter jaren mee. Zo kocht ik mijn hardloopjack 10 jaar geleden voor nog geen 60,- en ik draag het nog steeds. Slijten doet het niet!

Met hardloopschoenen is het een ander verhaal.

Een paar hardloopschoenen gaat ongeveer 1500 km mee. Als je geen 1500 km loopt in 2 jaar, dan kun je ze het beste toch vervangen. De zool is namelijk na 2 jaar uitgedroogd en de demping is dan ver te zoeken. Daarnaast is de afwikkeling van de schoen ook achteruit gegaan omdat de schoen niet meer zo zal meegeven als men de voet afzet. Conclusie is dat men last van de enkels, schenen en knieën kan krijgen. Goede hardloopschoenen zijn echter best prijzig. Een paar hardloopschoenen vinden, die goedkoper zijn dan 120 euro is amper te doen. De Asics ‘Gel-Evate 3’ kost je zelfs 165,- (!).

Hoe goed zijn de goedkope alternatieven?

We namen de proef op de som en gingen op zoek naar goedkopere hardloopschoenen van maximaal 80,-. We keken naar de hardloopschoenen die Decathlon heeft laten ontwikkelen. Decathlon heeft research & development, productie en logistiek volledig in eigen beheer, waardoor Decathlon lage prijzen kan waarborgen aan en beginnende tot ervaren hardlopers.

Getest: Kiprun LD roze/zwart Kalenji van 79,99 (tijdelijk voor €54.99)

We kiezen voor de dames hardloopschoen Kiprun LD in de kleuren roze/zwart die Decathlon zelf heeft ontwikkeld en laten die testen door bevriende hardloopster Dianne. Normaliter loopt zij op New Balance hardloopschoenen van €125,-

Dianne heeft de schoenen nu reeds vijf keer gebruikt op afstanden van 7km tot max. 11km. Haar korte maar krachtige oordeel luidt als volgt:

Een goede schoen die lekker loopt ook mèt mijn inlegzooltjes. Was even vergeten hoe heerlijk die demping is bij nieuwe schoenen. Was net van plan nieuwe schoenen aan te schaffen, maar wil nu toch deze Kiprun-schoenen verder afdragen. Kortom prima!

Hoewel ik liever op eigen oordeel of van bevriende hardlopers af ga, is de waardering die deze uiterst betaalbare schoen van anderen krijgt meer dan prima. Op de website van Decathlon krijgt de Kiprun maar liefst 4.3 van de maximaal 5 sterren (uit 236 reviews).

Als je geïnteresseerd bent, dan kan je de Kiprun hardloopschoenen hier vinden.

Op de website van Decathlon wordt over deze schoen de volgende aanvullende informatie verstrekt:

Ontworpen voor: dames die lopen op verharde wegen en power willen tijdens trainingen of langeafstandswedstrijden.

Deze schoenen zijn gemaakt voor lange runs: demping en stabiliteit. Je voeten zijn veilig om ongestoord kilometers te vreten op de training en tijdens wedstrijden van 10 km tot marathons!

Technische informatie:

 • K-Only: Exclusief Kalenji-concept voor schoenen die geschikt zijn voor elk type voetafrol.
 • K-Ring: De K-Ring is een exclusief ringvormig concept voor schokdemping achteraan, ter hoogte van de hiel. Dankzij de holte in het midden kan de schokgolf zich verspreiden.
 • Arkstab: Stuk in TPU achterin de schoen voor een stabielere schoen.
 • Nieuw materiaal voor de zool: schokdemping verbeterd met 34%, energieoverdracht +25% en meer stabiliteit bij verschillende temperaturen.
 • Het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de zool bedraagt 10 mm.
Voordelen
 • Schokdemping: K-Ring schokdemping en nieuw materiaal in de zool, exclusief bij Kalenji.
 • Stabiliteit: Verhoogde stabiliteit: exclusief stabiliteitsconcept K-Only en arkstab-systeem.
 • Aantrekgemak: Versterkt schuimrubber aan de hiel voor meer comfort
 • Afzet : Nieuw materiaal in de tussenzool voor een betere afzet.
 • Lichtheid: 280 gram in maat 39.
Lees ook:

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.