Polar Loop Activity Tracker Review

Polar LoopOnlangs kreeg ik het verzoek van Bol.com om de Polar Loop Activity Tracker te testen. Aangezien Polar een reputatie heeft hoog te houden als Hardloopspecialist waren mijn verwachtingen hoog gespannen. In dit artikel lees je mijn ervaring met hun activiteitentracker.

Wat is de Polar Loop ?

De Polar Loop is een zogenaamde Activity tracker en uitermate geschikt voor iedereen die op elk moment van de dag (en nacht) zijn activiteiten wenst te volgen. De drager van de Polar Loop wordt begeleid in het bereiken van de doelstellingen. Zeg maar: 30 minuten bewegen per dag, maar dan anno 2014.

Wat krijg je voor je geld ?

Voor een bedrag van €99,95 krijg je niet alleen een modieus gevormd sieraad, maar vooral een een vernuftig stukje techniek. Door de Polar loop te dragen worden je activiteiten zoals wandelen, joggen en hardlopen en slapen geregistreerd. Met een eenvoudige druk op dit prachtige sieraad krijg je feedback over het aantal verbrande calorieën, gezette stappen en meer. Maar belangrijker nog: het aantal stappen dat je dient te verzetten en het aantal te verbranden calorieën.

Uitpakken en installeren van de Polar Loop

De Polar LOOP is handig verpakt in een kartonnen verpakking, welke eenvoudig is te openen. In de verpakking vind je naast de Polar Loop een aansluitkabel  voor verbinding met je computer. De armband van de Polar Loop dien je daarnaast op maat te knippen. Voor dat laatste was ik wat huiverig met mijn twee linkerhanden. Met de bijgesloten, duidelijke, instructie was het op maat maken echter een fluitje van een cent!

Voor gebruik dien je de Polar Loop eerst op te laden met behulp van de bijgeleverde usb-kabel. Het opladen neemt ongeveer 15 minuten in beslag.

Eerste gebruik van de Polar Loop

polar loop 1Als de batterij van de Polar Loop is opgeladen en de armband op maat is gemaakt dien je nog een account aan te maken op de website Polar Flow. Daar kan de persoonlijke trainingsdagboek en voortgang worden bekeken. De selectiemogelijkheden zijn uitgebreid en worden duidelijk weergegeven. Ook is het mogelijk om met behulp van een kaart de activiteiten van anderen te bekijken. Zo blijk ik zonder dat ik het wist een wielrennende buurman te hebben.

De speciale Polar Flow App voor Android en Apple zorgt met behulp van de bluetooth-verbinding van je smartphone eveneens voor de weergave van de meest relevante gegevens.

Op pad met de Polar Loop

Vanmorgen werd ik wakker met de Polar Loop om mijn rechterpols. Hoewel het dragen tijdens de slaap geen must is, wilde ik ervaren hoe de Polar Loop voelde tijdens de nachtelijke uren. De Polar Loop is erg licht en draagt prettig. Geen last van gehad dus.

IMG_0010_2Een snelle blik leerde mij vanmorgen dat een korte ochtendwandeling met de hond onvoldoende is om mijn op basis van lengte, gewicht en leeftijd bepaalde dagelijkse activiteiten te behalen. Tijd voor een hardlooptraining !

De veters zijn gestrikt! De hoogste tijd om de Polar Loop te testen tijdens deze hardlooptraining. Volgens mijn hardloopschema 15km is het vandaag tijd voor een pittige intervaltraining.

Uiteraard gaat de Polar Loop mee. Zoals eerder aangegeven, de Polar Loop  is enorm licht, waardoor je er tijdens het hardlopen geen hinder van ondervindt.

Na de intervaltraining kijk ik nieuwsgierig naar het Activity tracker om mijn rechterpols. Een keer drukken leert mij dat ik al een behoorlijke hoeveelheid calorieën heb verbrand en een tweede keer drukken laat mij uitbundig weten dat ik mijn “goal” heb bereikt.

Conclusie

IMG_0012_2De Polar Loop is een activiteitentracker die er niet alleen bijzonder modieus uitziet, maar bovenal doet wat je van een dergelijk apparaat mag verwachten. Haast onzichtbaar in de armband weggewerkt vind je een drukknopje die je telkens voorziet van realtime informatie zoals aantal te verbranden calorieen en op welke wijze je dat kan bewerkstelligen. Oh ja : de tijd weergeven doet de Polar Loop uiteraard ook.

De Polar Loop is geschikt voor zowel sporters en niet-sporters. De informatie die de Polar Loop verstrekt leert dat je echt geen topsporter hoeft te zijn om aan voldoende beweging toe te komen.  Elke dag voldoende bewegen is het devies. De Polar Loop fungeert daarbij op een leuke manier als je geweten.

De Polar Loop is te koop via de website van Bol.com

 Netjes verpakt (video)

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.