Onderzoek naar ontlastingsaandrang en/of ontlastingsverlies bij hardlopen

Onlangs werd ik benaderd door Amita Bonoo. Zij is momenteel bezig met een (afstudeer)onderzoek naar vrouwen met ontlastingsaandrang en/of ontlastingsverlies bij het hardlopen. Voor dit onderzoek heeft zij  jouw hulp hard nodig! Herken jij jezelf hierin? Of ken jij vrouwen die zich hierin herkennen? Neem dan contact op via het e-mailadres: runners@haagsefysiogroep.nl

Voor we dieper op de materie in gaan, enkele belangrijke zaken:

  • De resultaten van het onderzoek worden alleen gebruikt voor dit onderzoek;
  • De resultaten van het onderzoek worden anoniem gebruikt en tevens ook beveiligd opgeslagen zolang het onderzoek duurt.

Onderzoek naar vrouwen met ontlastingsaandrang en ontlastingsverlies tijdens het hardlopen

Ontlastingsaandrang met als gevolg ontlastingsincontinentie tijdens het hardlopen is een bekend probleem. In het land wordt er echter zelden hulp voor gezocht en momenteel is onduidelijk waar dit aan ligt.

In dit onderzoek zijn we benieuwd naar uw kennis over de oorzaak van deze klachten, uw ervaringen in het dagelijks leven met deze klachten en naar uw wensen ten aanzien van begeleiding/hulp. Onbekend is dat dit probleem kan liggen in het bekkenbodemgebied en dat bekkenfysiotherapeuten kunnen bijdragen om dit te voorkomen.

Hiervoor is uw hulp nodig.

Wanneer vragen wij u om mee te doen?

  • U bent vrouw en ouder dan 16 jaar;
  • U doet minimaal 1x/week aan hardlopen;
  • U ervaart ontlastingsaandrang en/of ontlastingsverlies tijdens het hardlopen en u heeft deze klachten minimaal 3 maanden;
  • U bent de Nederlandse taal voldoende machtig voor het een interview

Wanneer kunt u helaas niet meedoen aan het onderzoek?

  • u doet op professioneel niveau aan hardlopen, bijv. marathonlopen
  • u heeft een huidige medische behandeling in het bekkenbodemgebied
  • u bent zwanger of minder dan 6 maanden geleden bevallen

Het interview zal ongeveer een uur duren. Het is mogelijk om op elk moment, zonder opgaaf van reden, te stoppen met het onderzoek. Uw hulp wordt ten zeerste gewaardeerd. U kunt Amita Bonoo  bereiken via onderstaand emailadres. De antwoorden die u geeft worden anoniem verwerkt en opgeslagen. Ze zijn nooit tot u te herleiden. Deelname is geheel vrijblijvend en het is mogelijk om op elk moment, zonder opgaaf van reden, te stoppen met het onderzoek.

Delen van dit onderzoek met anderen

Uw hulp om dit onderzoek uit te voeren is hard nodig. Hierom vraag ik u dit onderzoek te delen onder uw eigen kennissenkring.

Amita Bonoo

Student Bekkenfysiotherapie, Avans + te Breda

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.