Onderkleding voor hardlopers; dit is wat het doet

Ik kreeg de vraag of ik thermokleding van Thermowear.nl zou willen testen, een shirt of ondergoed. Ik heb gekozen voor de Odlo performance X-light Singlet in het wit, aangezien ik al in het bezit ben van de Odlo Light TCS shirt met lange mouwen en daar erg blij mee ben. En met de zomer voor de deur is een singlet natuurlijk geen overbodige luxe.

Koel & Droog

Het shirt is ontworpen om je koel en droog te houden terwijl je nauwelijks zou moeten merken dat je hem aanhebt. Het shirt is extreme lichtgewicht, ademend en ideaal voor intensieve activiteiten bij hoge temperaturen.

De eigenschappen van het Evolution X-light Singlet zijn;

  • Functionele vezel, maakt gebruik van antibacterieel zilver om zweet geurtjes te voorkomen.
  • Naadloze afwerking
  • Extreem lichtgewicht
  • Optimale vochtregulatie
  • Uitstekende ventilatie
  • Hoog ademend vermogen Daar is geen woord over gelogen!

Zelf voeg ik er nog wat eigenschappen aan toe;

  • Perfecte pasvorm, maat valt gewoon.
  • Verkleurd niet

Odlo onderkleding

Gebruik in de zomer EN winter

Toen ik het Singlet kreeg, was de zon/zomer nog ver te zoeken dus ben ik hem eerst als ondershirt gaan dragen, werkt perfect voor in het voor- en najaar of op een kille en/of regenachtige zomerdag. En toen als shirt tijdens een pitte bergtrail in Oostenrijk, een trail in Nederland en tijdens trainingen bij warm weer, de temperatuur was steeds ongeveer 25 graden. Het shirt voelt echt als een tweede huid, het valt soepel om je lijf en doordat deze naadloos is afgewerkt voel je nergens schuurplekken of irritatie. Hoe jij jouw lichaam ook beweegt, het shirt volgt jou. Hoeveel je ook zweet, dit wordt meteen afgevoerd waardoor je warm blijft als het wat killer is, maar door de uitstekende ventilatie houdt het je lichaam weer koel bij hoge temperaturen. Daarnaast is het shirt in mum van tijd opgedroogd, dus ideaal als jij je run start met regen en het wordt onderweg droog. Ik had bewust voor een wit shirt gekozen, ik was benieuwd of het zou verkleuren door het zweet, maar totaal niet. Ik heb het shirt zelfs een paar keer op de hand moeten wassen (op vakantie had ik de wasmachine maar thuis gelaten 😉), maar geen verkleuring en geen geurtjes. Ik weet alleen niet wat zonnebrand qua verkleuring doet. Ik gebruik zelf zonnebrand zonder parfum en alcohol, ook dit geeft geen verkleuring op het shirt.

Ik zou het shirt zeker aanbevelen, het krijgt van mij een dikke 9!

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.