OERsterk Leven : win een gratis exemplaar!

 • Eerste hulp bij hardlopen: Hoe kies ik de juiste hardloopsokken; wat is echt belangrijk? meer info


Onlangs kreeg ik van OERsterk.nu een aantal exemplaren van het boek “OERsterk Leven” toegestuurd.

Het verzoek:

“Laat ons weten wat jullie, als sporters (hardlopers),  van dit boek vinden”

Oersterk LevenEen snelle zoekopdracht in Google leverde op dat dit boek in amper 1 maand tijd 70.000 keer is verkocht. Bovendien zijn sporticonen als Ard Schenk en Nicolien Sauberbreij razend enthousiast zijn over de inhoud van “OERsterk Leven”. Dat belooft wat !

Wat is “OERsterk Leven”

OERsterk leven is niet alleen een boek, maar volgens Auteur Drs. Richard de Leth : ‘Een Totaalconcept voor een sterk lichaam en vrije geest’.

Kortom: alles wat je nodig hebt om gezond en fit te leven. Naast beweging en voeding speelt daarbij ook de geestelijke toestand een belangrijke rol. Je leest in in OERsterk leven hoe je een stressvol leven voorkomt.

Wie is Richard de Leth?

Richard de Leth (1982) is inspirator voor een gezonde en gelukkige leefstijl. OERsterk Leven is het vervolg op zijn bestsellers ‘OERsterk’ en ‘OERsterk koken!’. Hij studeerde geneeskunde aan de VU Amsterdam en combineert in zijn praktijk westerse en oosterse geneeskunde om tot het beste resultaat te komen.

Richard was 21 oktober 2014 te gast bij RTL Late Night. Daar vertelde hij over zijn filosofie. Bekijk de beelden hier.

Het boek OERsterk Leven is ondermeer verkrijgbaar bij Bol.com.

OERsterk Leven & Hardlopen

In dit boek beschrijft Richard de Leth zijn uitdagingen als hardloper. Zijn ervaringen tijdens de Halve Marathon van Egmond aan Zee en de Mud Masters in Biddinghuizen zijn inspirerend.

 Oefeningen voor Hardlopers

Wat mij als hardloper aanspreekt in dit boek, zijn de talloze fitnessoefeningen voor hardlopers; het zogenaamde ‘beweegplan buiten de sportschool’ E.e.a. is geïllustreerd met duidelijke foto’s en beschrijvingen.

Interviews

Een deel van dit 228 pagina’s tellende boek is gevuld met interessante interviews met sporters en coaches zoals Willem Pinksterboer (Acupuncturist), Peter Verbeek (Coach) en Nicolien Sauerbreij (Snowboardster).

Blog & Filmpjes

Iedere maand schrijft Richard de Leth ter verdieping een blog of maakt hij een filmpje over een bepaald onderwerp. Zie : Oersterk.nu

Conclusie

Dit rijkelijk geïllustreerde boek geeft voldoende handvatten om in een goede fysieke en mentale conditie te blijven. Die conditie komt niet vanzelf en daarvoor moeten we in onszelf investeren. Alles wat je daarbij nodig hebt staat in dit boek! Wat mij betreft dus een echte aanrader.
We verloten 3 exemplaren van het boek OERsterk Leven: dit is wat je moet doen om kans te maken op een gratis exemplaar.
1) Ga naar onze Facebookpagina en volg ons (als je dat nog niet deed)
2) Laat hieronder in het reactiegedeelte weten waarom je dit boek wilt hebben.
Winnaars Sandra van de Beek, Angelique en Remco K. van harte gefeliciteerd & veel plezier met OERsterk leven !
Een zogenaamde boektrailer zie je overigens hier:

Het boek OERsterk Leven is ondermeer verkrijgbaar bij Bol.com.

Lees ook:
27 reacties
 1. Viola zegt

  Ik zou het boek graag willen hebben, omdat ik zo heel graag eens met een leeg hoofd zou hardlopen, en misschien kan dit boek mij helpen.zodat ik mijn verdriet en pijn thuis kan laten als ik ga hardlopen. Ik loop al 28 jaar hard en tot de laatste jaren ook met een “rustig”hoofd helaas lukt me dit door allerlei problemen nu niet…en dat houd in dat het lopen ook minder gaat.
  Viola

 2. Thieu zegt

  Ik ben erg benieuwd naar het boek, na het verhaal bij RTL latenight en ook de overige recensies.
  Altijd interessant om te lezen hoe je zowel fysiek als mentaal beter kunt worden!

 3. Suzan Serraarens zegt

  Sinds ik begon met hardlopen is er eigenlijk altijd een stijgende lijn geweest. Naarmate ik sneller en beter werd, kreeg ik ook steeds meer plezier. Maar nu, sinds een aantal maanden, is het plezier een beetje weg nu het minder gaat. Die stijgende lijn leidde ertoe dat ik mezelf, zowel geestelijk als lichamelijk, flink ben tegen gekomen. Ik probeer nu weer langzaam op te bouwen en met plezier weer te lopen, zodat het ook weer beter gaat. Dit boek kan me daar hopelijk bij helpen!

 4. alice zegt

  Ik zou dat boek graag willen, omdat ik echt mijn best doe met hardlopen maar … Ik heb goede schoenen en kleding, maar kan mezelf er niet toezeggen om naar buiten te gaan om te rennen. Ik heb motivatie nodig om door te zetten, om niet alleen stil te staan bij de pijn in mijn benen of dat iedereen harder loopt en het dus geen zin heeft. ik zoek een reden om wel te gaan om de energie ervoor te vuren en misschien kan dit boek me verder helpen….

 5. Nicole zegt

  Ik zou het boek graag willen omdat. .. ik nieuwsgierig ben naar de uitdagingen en oefeningen.. en ik kan wel wat voedingtips gebruiken..

 6. Yvonne zegt

  Het boek maakt me nieuwsgierig! In september begonnen met hardlopen en 1x per week outdoor bootcampen. Nog 4 lessen en dan heb ik het eerste lespakket van Evy doorlopen. Ik vind het heerlijk en merk dat ik nu ook andere zaken die onrust met zich meebrengen wil tackelen. Zoals beter eten, meer rust voor mijn hoofd etc. Ik ben heel benieuwd naar de ideeën in het boek om mijn goede motivatie om te zetten naar een concretere aanpak inclusief resultaten!

 7. wendy zegt

  Dit boek moet ik hebben om OERsterk te blijven hardlopen en gezond te blijven zodat ik al mijn (hardloop)wensen kan voltooien en daar valt onder een Disney run in Amerika, de Rotterdamse bruggenloop, Nijmeegse Vierdaagse.

 8. Tania Stadsbader zegt

  Ik zou het boek goed kunnen gebruiken omdat ik na 15 j evenwichtsstoornissen en twee j nasleep eindelijk ben genezen en via sport en gezond eten mijn weg terug heb gebokst naar ‘gezond zijn’. Sindsdien heb ik zelf twee boeken uitgegeven om lotgenoten te helpen, onder de naam Dizzy Me. En ik liep al enkele halve marathons, duatlon, 1/8 triatlon…. Maar ik ben er nog niet. Ik doe alles nog veel te onderdacht en wil bijleren!

 9. Arjan zegt

  Als beginnende hardloper ben ik nog zeer gericht op de snelheid. Dit boek gaat mij zeker helpen bij de zaken die erbij komen te kijken om je goed voor te bereiden op een grote prestatie. Momenteel loop ik om mijn hoofd leeg te krijgen en me prettig te voelen, maar ik wil me nu meer gaan richten op de prestaties en me gaan verbeteren. Dit boek zal me daar goed bij kunnen helpen

 10. Joris Weerlink zegt

  ik hou van hardlopen en ik hou van lezen en ik hou van lekker eten. Lijkt mij dus een ideaal boek voor mij!

 11. remco Marchand zegt

  Ik zou heel graag dit zeer goed gewaardeerde boek willen ontvangen.
  Ik loop nu zon beetje 3 jaar en zie dat er een goede stijgende lijn in mijn resultaten zit.
  Omdat ik alleen loop en niet bij eem AV of loopgroep kan ik wel een aantal handvaten gebruiken, zodat ik aankomende 3 jaar ook nog pr’s kan lopen.

 12. Karin zegt

  Ik vind het heel erg fijn om op de hoogte te blijven om goed bezig te zijn met hardlopen ,en daar hoort inderdaad een goed boek bij met de juiste informatie gesnopen ???

 13. Anita H. zegt

  “Die conditie komt niet vanzelf en daarvoor moeten we in onszelf investeren”, aldus jullie conclusie. Ik heb er best moeite mee om die conditie (die al beroerd was toen ik op de basisschool zat) op te vijzelen. Terwijl ik daar toch een en ander aan doe. Wellicht kan dit boek me de juiste handvaten aanreiken. Lijkt mij, los daarvan, een enorm interessant boek en een interessante schrijver. Ik heb een deel meegekregen van de bewuste uitzending van RTL Late Night.

 14. Matty Christiaansen zegt

  Omdat ik nog maar 2 jaar hardloop kan ik alle goede tips gebruiken om er beter van te worden en naar mijn doel toewerken om een marathon te kunnen lopen !

 15. Marjolijn Reenalda zegt

  Ik zit al 8 weken thuis met een hernia en het eind is nog niet in zicht. Ik kom kilo, s aan en word helemaal gek van het niet kunnen hardlopen. Zou graag het boek willen hebben voor voedingtips en tips voor als ik het groene licht weer krijg om te beginnen met opnieuw opbouwen op een verantwoorde manier. Ben erg benieuwd naar dit boek!

 16. François Louis Springintveld zegt

  In november 2012 heb ik een open hartoperatie ondergaan Daar was ik goed ziek van. Zowel geestelijk als lichamelijk. Via het instituut BigMove (www.bigmove.nu) heb ik eindelijk de moed weer opgebracht om eind december 2013 te gaan fitnessen. Ik wilde van mijn 115 kilo terug naar c.a. 85 halverwege januari 2015.

  Momenteel zit ik op 84 kilo. Een beste prestatie gezien het feit dat ik ook nog eens chronisch patiënt ben die geplaagd word met de ziekte van Hashimoto. Een schildklierafwijking die er voor zorgt dat al mijn schildklierhormonen worden afgebroken.

  Mijn nieuwe doelstelling is nu 75 kilo halverwege januari 2015.

  Vroeger was ik als puber een hardloper die minimaal 3x per week de benen nam. Zo nu en dan probeer ik die draad weer op te pakken. Maar qua hardlopen ontbreekt het aan doorzettingsvermogen. Ik heb momenteel tijd genoeg. Helaas.

  Ik hoop, maar ik weet het ook bijna zeker, dat dit boek mij wel eens over mijn drempel heen kan helpen. Ik mis nog een beetje inspiratie om hardlopen weer onderdeel te laten worden van mijn lifestyle.

  PS. Is er nog iemand die ergens een leuke vacature heeft gezien? 1 die alles in zich heeft aangaande een gezonde lifestyle. Sport? Gezond leven?

  06 423 14 110

 17. Angelique zegt

  Dit boek zou ik graag willen hebben. Mijn man en ik zijn gek op hardlopen, maar qua voeding valt er voor ons nog wel het een en ander te verbeteren. Met dit boek moet dat zeker lukken.

 18. Kim zegt

  Ik, als ik eerlijk ben, ben een totaal niet sportief!! Toch ben ik begonnen met hardlopen…… Een sport waar ik tot een jaar terug, bijna een hekel aan had. En nu, haha ik durf het bijna niet te zeggen, ben ik verslaafd. Ik loop nu net 7 km zonder problemen en hoop dat ik dit nog verder uit kan bouwen! En dit boek zou daar een geweldige hulp bij zijn. Dus…. Mijn duimen draaien!!!! Het zou een leuk kerstcadeau zijn 😉

 19. Sandra van der Beek zegt

  Ik heb het filmpje van de uitzending bij RTL Late Night van Richard de Leth gezien en moet zeggen dat ik erg enthousiast geworden over zijn zienswijze. Ik kan haast niet wachten tot ik de tips uit het boek mag gebruiken samen met mijn hardlooptraining. Zou gaaf zijn als ik het boek win.

 20. Marijke Corsten zegt

  ik sport al 30 jaar en leef al 25 jaar bewust,maar dit boek is een echte MUST HAVE!! Ben dit nu al voor de tweede keer aan t lezen en ben super gemotiveerd! Dank je wel Richard!! ( heb t boek dus allang gekocht

 21. Arjan de Vreede zegt

  Helemaal mee eens Marijke, vinden wij ook.

 22. kitty zegt

  OERsterk; dat is wat ik eindelijk na jaren aanmodderen wil zijn! Alleen lukt het me elke keer niet en val ik weer terug in oude patronen

 23. Roos zegt

  Ik ben vitaliteitscoach en wil weten of ik dit boek kan aanraden voor mijn klanten particulier en in bedrijven. De recensies zijn erg goed, dus het belooft wat!

 24. Lilian zegt

  Ik ben veel bezig met gezonde voeding en gezond leven. Het regelmatig sporten wil niet lukken, dit gaat met pieken en dalen. Ik zou graag dit wat stabiliseren. Boven de 50 wordt het toch iets ingewikkelder om je conditie op pijl te houden. Ik wil heel graag het boek om fitter en stabieler te worden, samen met de kuseren en als vb voor de kinderen.

 25. ed steur zegt

  Ik zou graag een boek winnen want ik hoop er vele tips in te vinden die mij helpen om beter en langer te kunnen lopen.

 26. Remco K. zegt

  Ik ben ongeveer een jaar geleden begonnen met hardlopen. Tot 6 maanden terug liep ik max. 5 km, inmiddels het ik mijn eerste 10km wedstrijd achter de rug en staat de Mudmasters 18km in maart 2015 gepland. Ik denk de tips uit het boek goed te kunnen gebruiken en fit en gezond van start te gaan. Alvast bedankt voor de deelname aan deze verloting !! 🙂

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.