Marathonreizen: zo werkt het!

combineer een citytrip met een marathon

Heb jij altijd al een marathon in het buitenland willen lopen? Dan is een georganiseerde marathonreis naar bijvoorbeeld New York, Boston, Berlijn, Tokyo, Valencia, Athene, Londen of zelfs Spitsbergen wel iets voor jou.

Geregel

Een marathon in eigen land lopen vergt behalve een gedegen training weinig “geregel”. Als je kiest voor een marathon in het buitenland, is het handig om het regelwerk uit handen te nemen. Een georganiseerde marathon reis zorgt ervoor dat jij je alleen bezig hoeft te houden met je marathon en je energie kunt gebruiken voor die 42,195 km.

Hoe ziet een marathonreis eruit?

Als je op de website van TUI een marathon kiest is alles van de start tot en met de finish geregeld en is er zelfs aan een blessureverzekering gedacht. Laten we eens aan de hand van een marathonreis naar New York kijken hoe het programma eruit ziet.

De Reis

Vandaag vertrek je, afhankelijk van de gekozen reisduur, naar New York. Op Schiphol ontmoet je de enthousiaste TUI Sports reisbegeleiding. Na aankomst in The Big Apple brengt de bus je naar je hotel op Manhattan en kun je lekker uitrusten op je kamer. Of meteen de stad in! Want in New York is het vijf uur vroeger dan in Nederland en de dag is nog niet om.

Marathonexpo en startnummer ophalen

Op donderdagochtend en vrijdag aan het begin van de middag kun je samen met de TUI Sports reisbegeleiding naar het Javits Center, waar de enorme New York City Marathon Expo plaatsvindt. Dit is de plek waar je je startnummer ophaalt.

Parcours verkennen & ontspannen trainingsloop (5 km)

Twee dagen voor de marathon is het tijd om het laatste deel van het parcours van de marathon te verkennen. De ervaren TUI Sports trainers ontvangen je in Central Park voor een ontspannen trainingsloop van ongeveer 5 kilometer. Terwijl je in het dan nog rustige park de benen los loopt, krijg je de laatste looptips mee die je op zondag mogelijk nog van pas komen.

Parcoursinformatie en tips voor lopers en supporters

Aan het eind van de middag ben je van harte welkom tijdens de TUI Sports Marathon Meeting. Na maanden van voorbereiding is nu het moment bijna daar. Onze reisbegeleiders en fysiotherapeuten vertellen je over de (on)mogelijkheden op het startterrein, voeding en drank tijdens de marathon, het parcours en de route nadat je gefinisht bent. Ook laten we je supporters weten waar ze moeten staan om je goed aan te moedigen. Aansluitend kun je in Central Park de officiële openingsceremonie bijwonen. Hierbij zijn duizenden lopers en supporters uit verschillende landen aanwezig. Het slotstuk? Een groots Amerikaans vuurwerkspektakel boven Manhattan.

Lekker rusten

Op de dag voor de marathon heb je alle tijd voor jezelf. Hoewel je in New York City bent, raden we je toch aan om het vandaag rustig aan te doen, ruim voldoende te drinken en te zorgen voor voldoende koolhydraten. Pak zo’n hop-on hop-off dubbeldekker als je wél iets wilt zien maar tegelijkertijd je benen wilt sparen.

De marathon!!!

Dit is de dag waar je maanden naartoe hebt gewerkt en het nodige voor hebt moeten laten: de TCS New York City Marathon. Je vertrekt vroeg om op tijd op het startterrein aan te komen. Onze bus rijdt je in ruim een uur naar Staten Island, waar tienduizenden lopers van over de hele wereld zich verzamelen. Aan de voet van de Verrazano Bridge klinkt om klokslag 09.50 uur het startschot. Jouw uitdaging van 42.195 onvergetelijke meter begint. Ondertussen brengt onze reisbegeleiding je supporters van het hotel naar het eerste supporterspunt op First Avenue. Als jij erlangs rent, heb je al aardig wat kilometers achter de rug en kun je de aanmoediging van je oranje supporters goed gebruiken. Op een niet te missen punt aan het parcours maken onze fotografen de hele dagen foto’s. Daar is ook even tijd voor een high-five of knuffel, om daarna weer het tempo op te schroeven. Een paar miles voor de finish zie je je supporters weer terug. Nog even een laatste versnelling en in ieder geval een laatste aanmoediging voordat de eindstreep eindelijk verschijnt. Na de finish en mét die medaille om je nek staan de reisbegeleiding en je supporters klaar om al je verhalen te horen. De fotograaf is er ook bij. Daarna pak je de metro, de snelste manier om uit de drukte te komen.

After the Run Dinner

‘s Avonds organiseren we een After the Run Dinner (indien onderdeel van je pakket) onder het Empire State Building met alle andere lopers en supporters. Hier begint het terugblikken met de honderden foto’s die we op schermen in het restaurant laten zien. De dag(en) na de marathon heb je tijd om wereldstad New York te bekijken. Afhankelijk van de door jou gekozen reis is op maandag, dinsdag of woensdag de terugreis naar Nederland. We brengen je van het hotel naar het vliegveld… terug in Nederland blik je terug op een onvergetelijke marathonervaring. Programma onder voorbehoud!

Enthousiast geworden?

Hopelijk heb je nu een beeld van een dergelijke marathonreis. De Comfort en Premium pakketten van TUI Sports zijn bedoeld voor marathonlopers die graag profiteren van gemak en comfort.

Tip: meer informatie staat op TUI.nl. Daar kun je kiezen uit meer dan 10 verschillende marathons


Japke Janneke liep al meerdere marathons via TUI. In haar blog lees je over haar ervaringen tijdens de reis naar Boston. In haar onderstaande vlog zie je hoe zij samen met haar moeder de Boston Marathon beleefde.

 

 

Meepraten over alles wat met hardlopen te maken heeft? Kom eens langs op Facebook of Instagram!

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.